Cruiserederijen en cruiseterminal Venetië schenken meer dan 1 miljoen euro aan stad

Vandaag heeft burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, een donatie van de cruise-industrie van meer dan 1 miljoen euro ontvangen. Deze is bestemd voor de restauratie-inspanningen van de ongekende overstromingen in november.

Donaties werden gedaan door de toonaangevende cruisemaatschappijen die Venetië aandoen, waaronder Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa Cruises en Norwegian Cruise Line, naast Global Ports Holding, Venezia Terminal Passeggeri (VTP) en andere cruisemaatschappijen, waaronder Sea Cloud Cruises, die allemaal onmiddellijk reageerden op de oproep van VTP voor donaties en zich inzetten voor de wedergeboorte van de stad.

“We hebben de gebeurtenissen van 12 november met grote bezorgdheid gevolgd; het werd meteen duidelijk dat de situatie zeer complex was en dat het maanden zou duren om de volledige omvang van de schade te berekenen. Wij en onze leden van de cruisemaatschappij werden getroffen door het fondsenwervingsinitiatief “Venezia nel cuore” (“Venetië in je hart”) en besloten daarom een ​​concrete bijdrage te leveren aan deze stad die in het hart van ons allemaal ligt, onze medewerkers , bemanning en onze passagiers,” zegt Kelly Craighead, president & CEO van CLIA namens alle CLIA Cruise Line-leden.

Noodtoestand

“De burgemeester Luigi Brugnaro en de president van de regio Luca Zaia zijn vanaf het allereerste begin actief geweest om middelen van de regering te bemachtigen en om de noodtoestand af te dwingen, die ze binnen enkele dagen bereikten. We wisten echter dat dit niet genoeg zou zijn: het unieke karakter van Venetië en de delicate aard van de lagune-omgeving vereisen de toewijzing van grote fondsen en misschien meer aandacht en toewijding,” zegt Fabrizio Spagna, voorzitter van VTP. Na de overstromingen hebben de medewerkers van de Venezia Terminal Passeggeri zo snel mogelijk de cruiseterminal weer operationeel gemaakt als hun aandeel in de hulp aan de stad.

Bijdragen tot nu toe aan “Venezia nel cuore” zijn ontvangen van:

  • Costa Cruises
  • Global Ports Holding
  • MSC Cruises
  • Norwegian Cruise Line
  • Royal Caribbean
  • Sea Cloud Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.