Port Everglades verbreekt eigen wereldrecord: 55.964 cruisepassagiers op 1 dag

Volgens officials van Port Everglades heeft de cruisehaven van Fort Lauderdale (Florida) zondag 1 december 2019 haar eigen wereldrecord verbroken qua aantal cruisepassagiers dat op 1 dag aankwam en vertrok: 55.964. Het zijn er 79 meer dan het oude record dat stamt uit maart 2016 toen de teller stopte op 55.885 passagiers.

De haven ontving 7 cruiseschepen en 1 ferry: Adventure of the Seas en Allure of the Seas (Royal Caribbean International), Carnival Magic (Carnival Cruise Line), Celebrity Edge (Celebrity Cruises), Eurodam en Nieuw Statendam (Holland America Line), Regal Princess en Sky Princess (Princess Cruises) en Balearia Caribbean’s Jaume II, een dagelijkse ferry.

‘We wisten dat we er dichtbij zaten omdat het een druk weekend was. Dit is een leuk cadeau voor de feestdagen’, aldus Glenn Wiltshire, waarnemend Chief Executive & Port Director van Port Everglades.

Port Everglades is een van de drie drukste cruisehavens ter wereld met jaarlijks bijna 4 miljoen passagiers. Het ligt in het hart van Zuid-Florida en grenst aan het Caribisch gebied.

Bekijk welke cruises vanuit Port Everglades vertrekken:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!