Carnival Glory in botsing met Carnival Legend in Cozumel

In de haven van het Mexicaanse Cozumel zijn twee cruiseschepen van Carnival Cruise Line met elkaar in botsing gekomen. Tijdens het aanmeren in harde wind raakte de Carninval Glory de Carnival Legend, die reeds aan de kade lag. De nabijgelegen Oasis of the Seas werd vervolgens op een haar na gemist. Volgens de Amerikaanse cruisemaatschappij is door het incident 1 passagier licht gewond geraakt. Dat gebeurde tijdens het evacueren van een groep passagiers uit het hoofdrestaurant op dek 3 en 4.

Volgens Carnival wordt momenteel onderzoek gedaan naar de ontstane schade aan de schepen. Op video’s is te zien dat de achterzijde van de Carnival Glory in ieder geval flink is beschadigd. De zeewaardigheid van beide schepen zouden echter niet in het geding zijn. De rederij heeft haar gasten geadviseerd om in de tussentijd te genieten van hun tijd aan wal in Cozumel. De verwachting is dat het ongeval geen impact heeft op de huidige routes van beide schepen.

Zie onderstaande video met beelden van de botsing tussen de twee schepen van Carnival Cruise Line:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!