Win: Time to momo reisgids Athene

Ben jij wel eens in Athene geweest? Laat je verrassen door de oudste stad van Griekenland en van Europa! Wanneer je 1 dag in Athene bent, is er zoveel te zien. Uiteraard zie je de Akropolis op de berg overal bovenuit steken en bezoek je het Syntagmaplein waar de wisseling van de wacht elk uur plaatsvindt. Marleen Veldhorst schrijft in de reisgids time to momo Athene over haar geliefde stad: “Zeg je Athene dan zeg je natuurlijk Akropolis. Ontdek de overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Loop door eeuwenoude steegjes in de wijk Plaka, de oudste wijk van Athene, en drink koffie op een van de sfeervolle terrassen”. De wijken die je echt moet zien zijn volgens haar Syntagma, Psiri en Karameikos:  “Deze wijken hebben elk een eigen sfeer: het statige Syntagma, hip Psiri en de opkomende wijk Kerameikos.”

Ga je voor een tweede keer naar Athene dan is het uiteraard leuker om de plekken te bezoeken die je de eerste keer niet kon zien. De time to momo reisgids Athene brengt je op weg naar nieuwe restaurantjes, de beste koffie en dat lokaal gebrouwen biertje. Marleen deelt met jou de liefde voor haar stad. Zo sla je de drukke-dertien-in-een-dozijn-winkelstraten over en wandel je, terwijl je onderweg een bezienswaardigheid meepikt, naar de leukste adressen waar de locals zelf graag komen. “Zoek je een interessante mix tussen een oude volksbuurt en een opkomende stadswijk? Ga dan naar Pangrati, de wijk achter het Oude Olympisch Station. Minder toeristisch en populair bij de locals,” aldus Veldhorst.

Gratis route downloaden

De route (van 6,2 km) door de wijken Syntagma, Psiri en Kerameikos is de hele maand januari gratis te downloaden via timetomomo.com en in de app.  In deze afwisselende time to momo-route maak je kennis met zowel de highlights als de verborgen pareltjes van de stad. Je start op het Syntagmaplein, waar je ieder uur de ceremonie van het wisselen van de wacht kunt meemaken. Via de imponerende neoklassieke gebouwen in het centrum kom je terecht in de hippe wijk Psiri, met alternatieve winkeltjes, kunstenaars en streetart. Op de chaotische en kleurrijke Varvakiosmarkt bevindt je je onder de locals en leer je het échte Athene kennen. Foodies kunnen terecht in de vele winkels rondom de markt, voor de lekkerste Griekse producten. Voor restaurants met een aangenaam verrassende menukaart ben je in Kerameikos op de juiste plek. Sluit de wandeling daar ook af met een lekker wijntje op een van de uitnodigende terrassen.

Win!

Wij geven drie reisgidsen time to momo Athene weg in samenwerking met uitgeverij mo’media. Weet jij het antwoord op deze vraag, stuur dan een mail naar prijsvraag@cruisereiziger.nl. Zorg bovendien dat je lid bent óf wordt van de wekelijkse Cruisereiziger nieuwsbrief.

Geef antwoord op de vraag: In welke haven komt je cruiseschip aan als je Athene wilt bezoeken?  

Tip: Zoek het antwoord hier op.

Email je antwoord voor dinsdag 14 januari 2020 naar prijsvraag@cruisereiziger.nl en vergeet niet lid te zijn of worden van de nieuwsbrief: abonneer je hier.

 

Wil je naar Athene? Kijk hier welke cruiseschepen daar naar toe varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Win: Time to momo reisgids Athene

 • 12 januari 2020 om 08:54
  Permalink

  Wij hebben de laatste 3 jaar 4 Cruises gemaakt met 3 verschillende rederijen.
  En ik kan bevestigen dat het confort de luxe en de service ons heeft gepakt.
  Wij kiezen nu jaarlijks voor een mooie Cruise onze Bucketlist is de laatste jaren door het Cruisen uitgebreid.
  De regelmatige informatie van Cruisereiziger.nl helft ons zeker daarbij.

Reacties zijn gesloten.