Cruisereiziger
Charter

Cruise & Maritime Voyages neemt in 2020 afscheid van Astoria

De Britse klassieke rederij Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft besloten om de Astoria dit jaar voor het laatst te laten varen voor de rederij. Vanwege het feit dat er in 2021 twee andere schepen bij gaan komen, hebben ze het besluit genomen om het chartercontract van de Astoria niet te verlengen.

Stockholm

De Azores (550 passagiers) kwam in januari 2015 bij CMV in de vloot. Zij verving destsijds de Discovery. De eerste cruises van de Azores was een 31-daagse cruise vanuit Plymouth. Al in 2016 werd de Azores omgenoemd tot Astoria om dienst te doen voor de Franse touroperator Rivages du Monde.

In haar dus nu laatste jaar zal ze vier cruises in maart en april voor CMV varen, alsook drie cruises in september in oktober.

Het is onbekend wat er met de oude dame uit 1948 zal gaan gebeuren. De Astoria werd in 1948 tewater gelaten als de Stockholm, een Zweeds passagierschip, voor de Ab Svenska Amerika Linjen. Deze lijndienst bracht vele mensen van Zweden naar Amerika. De Stockholm bleef tot 1959 in dienst bij deze rederij waarna zij nog onder 10 andere namen heeft gevaren.

CMV cruises zijn boekbaar bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)