Cruise & Maritime Voyages neemt in 2020 afscheid van Astoria

De Britse klassieke rederij Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft besloten om de Astoria dit jaar voor het laatst te laten varen voor de rederij. Vanwege het feit dat er in 2021 twee andere schepen bij gaan komen, hebben ze het besluit genomen om het chartercontract van de Astoria niet te verlengen.

Stockholm

De Azores (550 passagiers) kwam in januari 2015 bij CMV in de vloot. Zij verving destsijds de Discovery. De eerste cruises van de Azores was een 31-daagse cruise vanuit Plymouth. Al in 2016 werd de Azores omgenoemd tot Astoria om dienst te doen voor de Franse touroperator Rivages du Monde.

In haar dus nu laatste jaar zal ze vier cruises in maart en april voor CMV varen, alsook drie cruises in september in oktober.

Het is onbekend wat er met de oude dame uit 1948 zal gaan gebeuren. De Astoria werd in 1948 tewater gelaten als de Stockholm, een Zweeds passagierschip, voor de Ab Svenska Amerika Linjen. Deze lijndienst bracht vele mensen van Zweden naar Amerika. De Stockholm bleef tot 1959 in dienst bij deze rederij waarna zij nog onder 10 andere namen heeft gevaren.

CMV cruises zijn boekbaar bij:

KrasStip

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.