Ontscheping Westerdam verplaatst van Shanghai naar Yokohama

Naar aanleiding van de reiswaarschuwing voor China van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) maandag met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus heeft Holland America Line besloten om de ontscheping van de Westerdam op zaterdag 15 februari 2020 te verplaatsen van Shanghai in China naar Yokohama (Tokyo) in Japan.

Het is het einde van een 15-daagse cruise naar Taiwan en Japan die zaterdag 1 februari 2020 start vanuit Hong Kong (China). Zowel de Kai Tak Cruise Terminal als de Hong Kong International Airport zijn naar eigen zeggen normaal in bedrijf. Hong Kong heeft een standaard niveau 1 waarschuwing van de U.S. CDC. Gasten die via Holland America Line hun terugvlucht hebben geboekt worden door de rederij omgeboekt.

Holland America Line laat in een statement op haar website weten dat hoewel de risico’s voor o.a. de gasten en bemanning zeer laag zijn het de situatie omtrent het coronavirus op de voet volgt:

“Onze medische experts werken nauw samen met de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om aanbevolen screening-, preventie- en controlemaatregelen voor onze schepen te implementeren. Dit omvat onder meer het weigeren van inscheping van personen die onlangs het epicentrum van de ziekte in de provincie Hubei, China hebben bezocht; gezondheidsscreening, inclusief temperatuurcontroles, voor personen uit de getroffen regio; en standaard pre-boarding gezondheidsrapportage voor alle gasten. Bovendien zullen gasten die onze medische centra aan boord bezoeken voor aandoeningen aan de luchtwegen worden onderzocht op coronavirus. Robuuste milieu-desinfectie aan boord zal worden uitgevoerd in aanvulling op onze reguliere strikte reinigings- en sanitaire protocollen”.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!