Twee Chinese passagiers in quarantaine op cruiseschip in Civitavecchia

Update 30/1 22:30: Alle passagiers die vandaag zouden ontschepen mogen naar keuze van boord of nog een nacht blijven aan boord. Alle gasten die vandaag zouden inschepen, zijn in hotels ondergebracht. Zij zullen vrijdag aan boord komen.

Update 30/1 16:11: De test was negatief, dus er is geen Coronavirus gevonden bij de zieke dame.

Update 30/1 13:27: Inmiddels zou het om 1 persoon gaan. Vanmiddag zijn de uitkomsten van de testen bekend.

Italiaanse media melden dat twee Chinese passagiers met koorts in quarantaine zijn geplaatst. Het gaat om twee passagiers van de Costa Smeralda die vandaag in Civitavecchia verblijft. Experts van een ziekenhuis uit Rome zijn naar het schip toegekomen om vast te stellen wat zij onder de leden hebben. De angst is uiteraard zeer groot voor het Corona virus. Overige passagiers moeten aan boord blijven. In totaal zou het om 6000 mensen gaan, waarvan 29 Nederlanders.

De twee passagiers verblijven in het hospitaal aan boord. De Costa Smeralda arriveerde vanmorgen in Civitavecchia. Ze doet de stad aan als onderdeel van een cruise in het westelijk deel van de Middellandse Zee. De route gaat wekelijks daarna naar La Spezia, Savona, Marseille, Barcelona en Palma de Mallorca. Je kunt bij Costa in vrijwel elke stad opstappen voor een cruise.

De Costa Smeralda kwam in december 2019 in de vaart als duurzaam LNG schip, het tweede cruiseschip met deze technologie.

Mensen aan boord wachten op verder bericht:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)