Celebrity Apex teruggekeerd van succesvolle eerste proefvaart

Afgelopen weekend keerde de Celebrity Apex terug naar de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire na een zeer succesvolle eerste zeetest. De proefvaart werd tussen 4 en 8 februari uitgevoerd in de Golf van Biskaje nabij de werf. Meer dan 50 bemanningsleden waaronder ingenieurs en nautische experts waren aan boord om de nautische en technische testen te begeleiden.

Volgens de rederij vertoonde het tweede schip in de Edge-klasse, ondanks uitdagende condities zoals sterke wind en hoge golven een heel hoog niveau qua comfort en brandstofefficiëntie dankzij het revolutionaire ontwerp van de bijzondere boeg.

‘Het doel van de zeetest is om de functionaliteit van het schip te testen, maar dit was niet zomaar een zeetest – en Celebrity Apex is niet zomaar een schip’, aldus president en CEO van Celebrity Cruises Lisa Lutoff-Perlo. ‘Net als de Celebrity Edge overtrof het schip absoluut onze verwachtingen en presteerde het perfect in lijn met onze operationele normen’.

‘Het was een absolute eer om aan het roer van Celebrity Apex te staan voor haar zeer succesvolle eerste proefvaart’, zei kapitein Dimitris Kafetzis van de Celebrity Apex. ‘Celebrity Apex is echt een prachtig en zeer geavanceerd schip’.

Celebrity Apex begint zijn inaugurele seizoen op 1 april 2020, met een miniseizoen van vijf afvaarten naar bestemmingen in Noord-Europa en brengt vervolgens de zomer door met cruises van 7 tot 12 nachten in de Middellandse Zee. In november verplaatst de Celebrity Apex zich naar Fort Lauderdale voor een winterseizoen van Caribische afvaarten van een week.

Wil jij de nieuwe Celebrity Apex zelf ervaren? Vraag een gratis offerte aan bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!