Costa Cruises viert muntceremonie Costa Toscana bij Meyer Turku

Dinsdag heeft op de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku de muntceremonie plaatsgevonden van de Costa Toscana, het tweede cruiseschip in de vloot van Costa Cruises dat volledig zal opereren op LNG. Het is een van de mijlpalen in de bouw van het zusterschip van de Costa Smeralda, die op 21 december 2019 in de vaart kwam.

De start van de constructie van de romp van de Costa Toscana werd gevierd met een ceremonie waarbij het topmanagement van zowel Costa Cruises als de Meyer Turku scheepswerf aanwezig was. De burgemeester van Turku, Minna Arve, fungeerde als doopmoeder bij het evenement.

Volgens maritieme traditie werden tijdens de ceremonie een aantal herdenkingsmunten op de kiel van het schip geplaatst als symbool van voorspoed voor de bemanningsleden, passagiers en toekomstige reizen. De komende weken krijgt het schip verder vorm in het droogdok van de scheepswerf.

Costa Toscana en Costa Smeralda maken deel uit van een uitbreidingsplan dat in totaal zeven nieuwe schepen omvat die tot 2023 aan de Costa Group worden geleverd. Hiermee is een totale investering gemoeid van meer dan zes miljard euro. Vijf van deze schepen zullen op LNG gaan varen.

De 14-daagse inaugurele cruise van de Costa Toscana zal op 28 juni 2021 vanuit Hamburg vertrekken. Het zal koers zetten naar Savona en onderwerg o.a. Lissabon, Barcelona en Marseille aandoen. Gedurende de zomer van 2021 tot de eerste week van november 2021 vaart de Costa Toscana wekelijkse cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee waarbij Savona, Napels, Cagliari, Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille worden aangedaan. Van half november 2021 tot en met Pasen 2022 staan er ook wekelijkse cruises ingepland maar dan naar Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia (Rome).

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!