‘Passagiers Westerdam mogen niet ontschepen in Thailand’

Het is nog maar de vraag of de passagiers van Holland America Line’s cruiseschip Westerdam aanstaande donderdag mogen ontschepen in Thailand. De minister van Volksgezondheid van het Aziatische land heeft dinsdag namelijk op Facebook laten weten dat hij hiervoor geen toestemming heeft gegeven en dat hij hiertoe ook niet bereid is. Eerder liet de rederij weten dat er een akkoord was om aan te meren in Leam Chabang, Bangkok.

Volgens het Thaise ministerie gaat het om een voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. Tot op heden is nog niemand op het schip besmet geraakt met het virus. Thailand zou wel bereid zijn om het cruiseschip te voorzien van brandstof, medicijnen en voedsel. Het zou al het vierde land zijn dat de Westerdam weigert na de Filipijnen, Taiwan en Japan.

Holland America Line onderzoekt momenteel de situatie. ‘We zijn op de hoogte van de berichten over de status van Westerdam’s stop in Leam Chabang (Bangkok) in Thailand. We werken op dit moment hard aan deze kwestie en zullen indien mogelijk een update verstrekken. We weten dat dit verwarrend is voor onze gasten en hun families en we stellen hun geduld zeer op prijs’, aldus de cruisemaatschappij in een kort statement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!