Nieuw cruiseschip P&O Cruises wordt donderdagnacht uitgedokt bij Meyer Werft

De Duitse scheepswerf Meyer Werft heeft bekendgemaakt dat de Iona, het nieuwe cruiseschip van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises, naar alle waarschijnlijkheid in de nacht van donderdag 13 februari op vrijdag 14 februari het overdekte bouwdok II in Papenburg zal verlaten. Het uitdokken van het 344,5 meter lange en 42 meter brede schip zal rond middernacht starten.

De Iona zal gelijk worden afgemeerd aan de afbouwpier van de scheepswerf. Dit zal rond 3:30 uur plaatsvinden. Er zal ook snel een start worden gemaakt met het plaatsen van de schoorsteen. Het schip zal dan in de haven blijven liggen voor de resterende werkzaamheden en testen aan boord. De Eemstocht naar de Noordzee staat gepland voor eind maart.

Na het uitdokken van de Iona wordt het drijvende gedeelte van de Odyssey of the Seas, die in de herfst van 2020 wordt opgeleverd, in het dan vrije bouwdok II gemanoeuvreerd voor de verdere bouw. Het voorste gedeelte van het cruiseschip is daar de afgelopen maanden al gebouwd.

Cruises met de nieuwe Iona zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!