AIDA beëindigt voortijdig Aziatisch seizoen AIDAvita en AIDAbella

AIDA Cruises heeft vrijdag bekendgemaakt dat het vanwege de verspreiding van het coronavirus in Oost-Azië en de toenemende reisbeperkingen heeft besloten om het Aziatische seizoen van de AIDAvita en AIDAbella voortijdig te beëindigen.

‘De gezondheid en het welzijn van onze gasten en bemanning zijn altijd topprioriteit voor AIDA Cruises. Alle betrokken gasten en reisaanbieders worden momenteel door ons geïnformeerd’, aldus de Duitse cruiserederij in een statement.

AIDAvita eindigt zijn Azië- en Australië-seizoen al op 16 februari 2020 in Laem Chabang / Bangkok (Thailand). AIDAbella eindigt zijn huidige Aziatische seizoen op 17 februari 2020.

De schepen zullen worden overgebracht naar andere vaargebieden. Binnen enkele dagen zullen de alternatieve programma’s voor de AIDAvita en AIDAbella bekend worden gemaakt. AIDA Cruises vergoedt van alle getroffen gasten van de geannuleerde reizen de volledige reissom en biedt alternatieve vakantieopties uit het cruiseprogramma van AIDA aan.

AIDA meldt dat tot op heden er geen vermoeden of bevestigd geval van coronavirus aan boord van een AIDA-schip is geweest. Geen enkele gast of bemanningslid is de afgelopen 14 dagen in China geweest.

De cruises van de AIDAvita vanaf 14 april 2020 vanuit Dubai en van de AIDAbella vanaf 30 april 2020 vanuit Palma de Mallorca zullen zoals gepland plaatsvinden.

Cruises van AIDA Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.