Nieuw cruiseschip Iona succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Ongeveer 8 maanden na de kiellegging heeft de Iona van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises het bouwdok II op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg succesvol verlaten. Het uitdokken van het 344,5 meter lange schip vond vrijdagmorgen vroeg plaats. Inmiddels ligt het 50e cruiseschip dat ooit is gefabriceerd door de Duitse scheepsbouwer aan de afbouwpier. Daar zal het worden voorzien van de schoorsteen en vinden de komende weken de resterende werkzaamheden en testen plaats aan boord. De Eemstocht naar de Noordzee staat gepland voor eind maart. (Foto: Meyer Werft)

Zie onder voor de eerste beelden van het uitdokken van de Iona:

Cruises met de nieuwe Iona zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.