Succesvolle eerste zeetest voor expeditieschip National Geographic Endurance

Het nieuwe expeditieschip van Lindblad Expeditions National Geographic Endurance heeft haar eerste zeetest in Noorwegen succesvol afgerond. Het schip werd tijdens haar proefvaart door de Noorse scheepsbouwer Ulstein onderworpen aan diverse testen waaronder de motoren, azipods, navigatiesystemen en noodmanoeuvres.De eerste van twee nieuwe schepen voor de rederij kan 126 gasten huisvesten. Het is gebouwd volgens de hoogste ijsklasse (Polar klasse 5) voor een passagiersschip waardoor het schip het hele jaar door in polaire omgevingen kan opereren. Het beschikt over een bijzondere X-Bow, ten gunste van zowel het comfort aan boord als een betere brandstofefficiëntie en minder uitstoot in verband met de impact op het milieu.

De National Geographic Endurance is inmiddels terug op de scheepswerf voor de laatste werkzaamheden voor haar oplevering volgende maand. Op 2 april staat haar maiden voyage op het programma vanuit Svalbard. Daarna volgen er een reeks expedities naar zowel bekende als nieuwe regio’s waaronder de Noordoostpassage.

Zie onderstaande video voor beelden van de eerste zeetest van de National Geographic Endurance:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!