Aftrap werkzaamheden voor uitbreiding cruiseterminal in Piraeus

Deze week werd in Piraeus de aftrap gevierd voor de uitbreiding van de cruiseterminal. De uitbreiding naar het zuiden zorgt voor 2 nieuwe aanlegplaatsen voor schepen langer dan 280 meter. Naar verwachting zal het € 120 miljoen kostende project ongeveer 32 maanden (herfst 2022) in beslag nemen. Door deze uitbreiding kan Piraeus de ‘nieuwe generatie’ cruiseschepen ontvangen en fungeren als in- en ontschepingshaven. ,

De inhuldigingsceremonie werd bijgewoond door onder andere de minister van Scheepvaart, de burgemeester van Piraeus en minister van Toerisme. De uitbreiding wordt ondersteund door de grote cruiserederijen zoals Carnival Corporation en Royal Caribbean, en uiteraard veel lokale ondernemers. Die hopen op een positieve impact op de Griekse nationale en lokale economie.

Kijk welke cruises uit Piraeus vertrekken:

text-blocks id=”piraeus-bestemming-affiliatelinks”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)