Cruiseschepen weggestuurd in Caribisch gebied

Vanwege de het wereldwijde Coronavirus zijn landen in het Caribisch gebied voorzichtiger geworden in het toelaten van cruiseschepen met zieken. Schepen zijn verplicht te melden hoeveel zieken er aan boord zijn, waarna de lokale autoriteiten kunnen bepalen of een schip de haven in mag of niet. Dat zorgde voor een tweetal schepen voor een weigering.

Braemar

De Braemar van Fred. Olsen Cruise Lines kon vandaag 27 februari wel Romana (Dominicaanse Republiek) in, maar gasten mochten niet van boord. Dit vanwege een klein aantal griepgevallen aan boord. De rederij bevestigt dat deze zieken geen symptomen vertonen van het Coronavirus. De rederij is in overleg met andere overheden waar wel aangemeerd kan worden.

Het schip is momenteel onderweg op een 14-daagse Westerse Caribbische & Centraal Amerika cruise.

MSC Meraviglia

De MSC Meraviglia mocht op 26 februari de Kaaiman Eilanden niet bezoeken, omdat 1 personeelslid ziek aan boord was. Deze had een reguliere griep (type A Influenza) en is uit voorzorg afgezonderd van andere personeelsleden en cruisereizigers. Inmiddels is het personeelslid weer vrijwel hersteld. Eerder viel ook de stop op Jamaica uit.  MSC Cruises compenseert passagiers: zij krijgen de volledige cruisesom terug.

MSC Cruises heeft, net als andere rederijen zoals Fred. Olsen Cruise Lines, strenge maatregelen voor gasten die inschepen. Zij mogen zij niet afkomstig zijn, of de laatste 14 dagen gereisd hebben, door China, Hong Kong of Macau, als ook uit de gemeenten die in quarantaine zijn in Noord-Italië. Verdere maatregelen kan je hier lezen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.