Update coronavirus: Aangepaste annuleringsvoorwaarden bij rederijen

Tal van rederijen hebben de laatste week hun annuleringsvoorwaarden aangepast in het kader van het coronavirus. Rederijen willen cruisereizigers graag tegemoet komen in eventuele last-minute annuleringen. Soms zelfs tot 24 uur van te voren. Bij alle rederijen ontvang je een tegoed in de vorm van een Future Cruise Credit die je kan gebruiken voor het boeken van je volgende cruise.

Let op! Er zijn verschillen per land. Vraag goed na bij je rederij/reisbureau wat mogelijk is.

Rederijen die aangepaste annuleringsvoorwaarden hebben zijn:

 • Azamara’s “Cruise With Confidence”: Cruisereizigers mogen tot 48 uur van te voren annuleren. Dit geldt voor cruises op of voor 31 juli 2020. Omboeken kan voor een cruise in 2020 of 2021.
 • Carnival Cruise Line: Gasten mogen hun cruise die vertrekt tussen 6 maart en 31 mei 2020 omboeken. Vertrek je voor 31 maart dan mag dit tot 3 dagen van te voren. Cruises die tussen 1 april en 31 mei vertrekken, mogen deze tot 31 maart omboeken naar een andere datum.  Overigens krijgen gasten die wel blijven varen tussen 9 maart en 31 maart een extra boordtegoed.
 • Celebrity Cruises: gasten die een cruise op of voor 31 juli 2020 hebben, mogen tot 48 uur van te voren annuleren en omboeken naar een andere datum in 2020 of 2021.
 • Costa Cruises: Nieuwe cruises van 4 maart tot 1 april kunnen tot 24 uur kosteloos geannuleerd worden. Geldig op alle cruises met uitzondering van de wereldcruises en de langere cruises van de Costa Luminosa. Minimaal 1 dag voor vertrek dient de cruise te worden geannuleerd. Hier lees je meer over de maatregelen van Costa. 
 • Crystal Cruises: Biedt de mogelijkheid om tot 31 dagen voor vertrek kosteloos om te boeken. Dit geldt voor cruises van 4 maart tot 30 april 2020.
 • Disney Cruise Line: Gasten die een cruise hebben geboekt tot en met 31 mei kunnen tot 24 uur van te voren omboeken naar een cruise binnen 12 maanden van de oorspronkelijke cruise.
 • Holland America Line: gasten die een cruise hebben geboekt voor 31 mei 2020, kunnen hun cruise omboeken voor een cruise in 2020 of 2021. De annulering moet plaatsvinden minimaal 72 uur van te voren en vóór 31 maart. Nieuwe cruiseboekingen die voor 30 april gemaakt worden, kunnen elk moment geannuleerd worden zonder extra kosten, dit moet dan wel 30 dagen van te voren.  Gasten die wel blijven varen bij de rederij tussen 9 maart en 31 maart, ontvangen een extra boordtegoed.
 • MSC Cruises: info over huidige boekingen lees je hier. Voor nieuwe boekingen tussen 2 maart en 20 april (cruise-only) zijn de annuleringskosten € 50 per persoon indien je annuleert tot 60 dagen voor vertrek. Met uitzondering van Yacht Club boekingen en wereldcruises.
 • Norwegian Cruise Line: geeft gasten de mogelijkheid op afvaarten voor 30 september 2020, binnen 48 uur te annuleren en om te boeken naar een andere cruise tot en met 31 december 2022. (Dit geldt voor afvaarten na 10 maart 2020)
 • Oceania Cruises: biedt de mogelijkheid te annuleren tot 48 uur voor vertrek. Gasten mogen omboeken en krijgen een Future Cruise Credit. Dit geldt voor afvaarten van 10 maart tot 30 september 2020.
 • Princess Cruises: Gasten die een cruise hebben geboekt voor 3 april kunnen tot 72 uur van te voren annuleren. Cruises van 4 april tot 31 mei: bij annulering voor 31 maart mag de cruise worden omgeboekt. Voor cruises na 1 juni – 30 juni geldt dat de uiterlijke betaaldatum opgeschort is van 90 dagen naar 60 dagen voor vertrek. Overigens krijgen gasten die wel blijven varen tussen 9 maart en 31 maart een extra boordtegoed.
 • Regent Seven Seas Cruises: de rederij biedt voor boekingen tussen 10 maart en 30 september de mogelijkheid om 48 uur van te voren te annuleren. De reissom kan gebruikt worden voor een nieuwe cruise tussen 6 maart 2020 en 31 december 2022.
 • Royal Caribbean: Cruisereizigers mogen tot 48 uur van te voren annuleren. Dit geldt voor cruises op of voor 31 juli 2020. Omboeken kan voor een cruise in 2020 of 2021.
 • Seabourn: Gasten die een cruise tussen 2 maart 2020 en 30 april 2020 hebben geboekt, voor een cruise tussen 1 april en 15 oktober 2020 kunnen 30 dagen van te voren annuleren. Het Future Cruise Credit kan gebruikt worden voor een cruise tot 31 december 2021.
 • Silversea: Cruisereizigers mogen tot 48 uur van te voren annuleren. Dit geldt voor cruises op of voor 31 juli 2020. Omboeken kan voor een cruise in 2020 of 2021.

Wij proberen dit artikel up te daten met informatie die op dat moment beschikbaar is. Voor de juiste informatie, neem altijd contact op met je rederij/reisbureau. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

3 gedachten over “Update coronavirus: Aangepaste annuleringsvoorwaarden bij rederijen

 • 11 maart 2020 om 10:46
  Permalink

  is u ook iets bekend over de annuleringsvoorwaarden bij pullmantur nu met de coronavirus. we hebben een cruise vakantie geboekt bij deze maatschappij op 2.mei 2020 Middellandse zee

  • 11 maart 2020 om 11:13
   Permalink

   Voor zover bekend heeft Pullmantur geen aangepaste annuleringsvoorwaarden. Alleen als je als gast geweigerd wordt nav de gezondheids screening ontvang je de volledige cruisesom terug.
   Meer info hier (in het Duits): https://www.kreuzfahrtberater.de/reisehinweise
   groet Miriam

 • 11 maart 2020 om 22:20
  Permalink

  dank u wel
  gr Laurens

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.