MSC Cruises: stand van zaken

Update 14/3: MSC Cruises die vertrekken uit de USA, Azië, Middellandse Zee en Midden-Oosten zijn geannuleerd.

Vanwege de voortdurende Covid-19-crisisontwikkeling in veel van de landen waar MSC Cruises actief is, de beperkingen die door verschillende overheids- en havenautoriteiten zijn opgelegd en de veiligheidsmaatregelen die sinds januari zijn ingevoerd, is de rederij gedwongen sommige van haar routes aan te passen of te annuleren.

Deze beslissingen weerspiegelen de situatie terwijl deze voortdurend evolueert. MSC Cruises heeft contact met overheden, gezondheidsautoriteiten en lokale autoriteiten om nieuws te volgen en past haar activiteiten zo vaak als nodig aan om de gezondheid van de gasten en bemanningsleden te beschermen.

De rederij blijft vanaf vandaag het grootste deel van de cruises uitvoeren zoals gepland.

Cruises in de Emiraten

In de Emiraten annuleert de rederij cruises van MSC Bellissima en MSC Lirica vanaf 14 maart, inclusief de Grand Voyages van MSC Bellissima op 21 maart en die van MSC Lirica op 18 april. De rederij moet dit doen vanwege een beperking van het passagiersverkeer opgelegd door de lokale autoriteiten.

Cruises in de Middellandse Zee

In de Middellandse Zee zijn, vanwege de beperking van de door de Italiaanse regering gevraagde verplaatsingen, in- en ontscheping momenteel niet mogelijk. Daarom past de rederij de routes van MSC Grandiosa aan en worden de cruises van MSC Opera van 10 maart tot 21 april geannuleerd.

Compensatie

Voor de cruises die de rederij moet annuleren, biedt zij haar gasten een tegoedbon aan die gelijk is aan de waarde van de geannuleerde cruise, diekan worden gebruikt voor toekomstige cruises met vertrek tot en met eind 2021, plus een boordkrediet van € 100 per hut voor cruises tot 6 nachten en €200 per hut voor cruises van 7 nachten of langer.

Uitsluitend voor de annulering van MSC Bellissima Grand Voyage Dubai-Yokohama en MSC Lirica Grand Voyage Dubai-Venetië, biedt de rederij een boordkrediet van € 400 per hut. Dit boordkrediet kan worden gecombineerd met elke bestaande promotie.

De rederij zal de betroffen passagiers informeren, al dan niet via hun reisbureau.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “MSC Cruises: stand van zaken

  • 13 maart 2020 om 17:20
    Permalink

    Geachte,
    Daar wij al meer dan 20 cruises met veel plezier hebben mogen maken heb ik belangstelling in uw bedrijf,
    Vriendelijke groeten

Reacties zijn gesloten.