Cruisereiziger
Annulering

Rederij Viking stopt tijdelijk met cruisen op rivieren en oceanen

Rederij Viking stopt tijdelijk met alle cruises. Het gaat om de riviercruises (>70 schepen) en de zeecruises (6 schepen) die vanaf vandaag tot en met 30 april zouden starten. De rederij vindt dit een verstandige keuze omdat niet te overzien is wat er nog gaat gebeuren in geval van eventuele quarantaines.

“De situatie is nu zo geworden dat het opereren als reisorganisatie aanzienlijke risico’s met zich meebrengt van quarantaines of medische detenties, wat de plannen van onze gasten zou kunnen verminderen”, aldus de directeur en oprichter van het bedrijf, Torstein Hagen, in een brief die is verzonden naar alle passagiers die in deze periode een cruise hebben geboekt.

Het bekendste schip van Viking is wellicht de Viking Sky, die vorig jaar voor de kust van Noorwegen in de problemen kwam. Andere zeeschepen in de relatief jonge vloot zijn Viking Orion, Viking Jupiter, Viking Sun, Viking Sea en Viking Star.

Compensatie

Alle gasten krijgen een Future Cruise Credit van 125% van de oospronkelijke reissom die ze de komende twee jaar mogen gebruiken voor een nieuwe cruise.

Amerika weigert Europeanen

Het besluit van Viking komt net voordat de USA bekendmaakte dat al het verkeer vanuit Europa (behalve Verenigd Koninkrijk) voor 30 dagen wordt stilgelegd. Niemand uit Europa mag Amerika in. Trump vindt onder andere dat Europa te weinig maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat het virus uit China kon komen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)