Ook Spanje, Canarische Eilanden en Madeira sluiten havens

Update 15/3:

De havens in Spanje, inclusief die op de Canarische Eilanden en het Portugese Madeira, zijn donderdag op vrijdagnacht gesloten. Dit betekende dat alle schepen die op zee waren, zich moesten haasten naar één van de havens voor de sluiting in ging.

Het gaat bij de Canarische Eilanden om twee schepen van TUI Cruises, de Mein Schiff 3 en Mein Schiff Herz. De Mein Schiff 3 ligt inmiddels op Gran Canaria. De Mein Schiff Herz bij Tenerife.

AIDA Cruises heeft de AIDAnova in Tenerife liggen, de AIDAstella bij Gran Canaria, net als de Marella Explorer.  Inmiddels is duidelijk dat AIDA en Marella voorlopig niet meer cruisen.

De Hamburg (Plantours Kreuzfahrten) heeft een plekje op Tenerife gekregen.

Cruiseschip Sovereign vaart richting het vasteland van Spanje.

Gesloten havens in rest van Europa

De Noorse havens Bergen, Bodo, Oslo, Stavanger en Alesund hebben sinds woensdag hun havens gesloten. Uitzondering daargelaten voor rederij Hurtigruten. Italiaanse havens worden al enige tijd niet meer bezocht. Monaco maakte ook bekend te sluiten.

Gesloten havens buiten Europa

Steeds meer landen buiten Europa sluiten hun havens, zoals Bonaire (14/3) en Canada.

De laatste updates wat betreft rederijen, lees je hier: Meer rederijen stoppen tijdelijk, passagiers uit Europa geweerd

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Ook Spanje, Canarische Eilanden en Madeira sluiten havens

  • 14 maart 2020 om 19:55
    Permalink

    Vraag is hoe het nu gesteld is met het corona virus in Tenerife blijven de luchthavens open voor luchten komende uit België o. a brussels airlines er komt hier in belgie weinig nieuws van die eilanden binnen

Reacties zijn gesloten.