Eemstocht cruiseschip Iona start woensdagavond

Scheepsbouwer Meyer Werft heeft bekendgemaakt dat de Eemstocht van het nieuwe cruiseschip van de Brits/Amerikaanse cruisemaatschappij P&O Cruises, de Iona, gepland staat voor woensdag 18 maart. De Iona is het 50e cruiseschip dat de Meyer Werft oplevert. Volgens planning komt het schip donderdag 19 maart in Eemshaven aan. Na technische en nautische testen zal de Iona daarna naar Bremerhaven gaan.

De werf neemt omvangrijke voorzorgsmaatregelen tegen het Coronavirus. Zo krijgen alle mensen die aan boord gaan een temperatuurmeting. Bovendien mogen geen grote groepen in kleine ruimtes op het schip aanwezig zijn.

De Iona (184.000 brutoton) biedt plek aan 5.206 passagiers en wordt door LNG aangedreven. Een van de hoogtepunten aan boord is de Skydome, een 970 m2 glazen dak.

Voor de Eemstocht wordt, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende tijdschema gehanteerd. De duur van de verschillende passages (Emssperrwerk) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Woensdag 18 maart 2020
– ca. 18:00 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
– ca. 19:30 uur: Passage Doksluis (Papenburg)

Donderdag 19 maart 2020

– ca. 02:00 uur: Passage Weener Brücke (Weener)
– ca. 06:30 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 10:45 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
– ca. 20:15 uur: Passage Emssperrwerk
– ca. 21:45 uur: Passage Zeesluis Emden

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Iona zal de Eemstocht achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

Momenteel liggen ook de Spirit of Discovery en de Odyssey of the Seas in de overdekte hallen. Zij worden later dit jaar opgeleverd. Een bouwbegin is gemaakt met de AIDAcosma, het 2e LNG schip voor AIDA Cruises.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.