Carnival Corporation biedt cruiseschepen aan voor hospitaal doeleinden

Carnival Corporation biedt een aantal van haar schepen aan voor gebruik als hospitaalschepen als dit nodig mocht zijn. De rederij heeft een aantal schepen geselecteerd van haar zustermerken zoals Carnival Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises en P&O Australia. Deze kunnen ingezet worden als tijdelijke ziekenhuizen ten behoeve van regeliere patiënten. Het idee is dat ziekenhuizen aan de wal zich meer richten op Corona patiënten. Andere minder kritieke patiënten kunnen dan geholpen worden op de cruiseschepen.
De kosten voor de afnemer van een dergelijke inzet omvatten alleen de essentiële kosten van het schip terwijl het in de haven ligt.

1000 bedden

Een cruiseschip kan snel bevoorraad worden en ingericht worden tot 1000 kamers voor patiënten die minder kritieke zorg nodig hebben. Volgens Carnival kan snel apparatuur geïnstalleerd worden. Een groot voordeel is dat elke kamer een eigen badkamer heeft én uiteraard een balkon voor een frisse neus. Een gemiddeld cruiseschip kan bovendien tot 7 Intensive Care units aan, in het medisch centrum van het schip. De huidige crew kan worden ingezet bij haar huidige taken, zoals schoonmaak, voeding en maritieme organisatie aan boord.  De medische staf zal door het land (of ziekenhuis) zelf ingezet moeten worden.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)