Silver Origin in werf bij Schiedam

Het toekomstige expeditieschip van Silversea, Silver Origin, ligt sinds 21 maart in Schiedam bij Damen Mammoet Heavy Lifting.

Het schip werd recent door scheepswerf De Hoop vanuit Lobith-Tolkamer over het water getransporteerd naar Schiedam waar de laatste fase van de bouw bezig is. Zo werden dek 7 en 8 (o.a. (o.a Observation Lounge, whirlpool) geplaatst. Volgens de scheepsbouwer staan de eerste zeetesten gepland op 16 april 2020. Kort daarna zal de overdracht plaatsvinden.

De Silver Origin is het tweede expeditieschip in korte tijd, na de Celebrity Flora, dat door De Hoop wordt gebouwd speciaal voor de Galapagos Eilanden. Ze behoren tevens tot de grootste schepen die de afgelopen 10 jaar op de werf zijn gelanceerd. Het all-suite expeditieschip gaat plek bieden aan maximaal 100 personen.

Klik hier voor de eerste beelden van het (toekomstige) interieur van de Silver Origin.

 

Cruises met de Silver Origin zijn boekbaar bij:

Waterproof ExpeditionsCaptain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 gedachten over “Silver Origin in werf bij Schiedam

 • 18 april 2020 om 18:04
  Permalink

  Hoi Miriam,

  Wij liggen met de Silver Origin niet bij Damen maar aan de overkant bij Mammoet Heavy Lifting.

 • 18 april 2020 om 20:54
  Permalink

  Dank Ralf!

  groet Miriam

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.