Coral Princess eindelijk ook in Florida gearriveerd

Net als de Zaandam (lees hier) heeft de Coral Princess van Princess Cruises eindelijk kunnen aanmeren in Florida. De Coral Princess was onderweg sinds het einde van haar cruise op 19 maart en mocht op 4 april aanmeren. Zieken werden naar lokale ziekenhuizen in de regio gebracht. Andere passagiers mogen na een screening van boord met mondkapjes. Berichten in Amerikaanse media zeggen dat er minstens 3 passagiers aan boord, dan wel na het van boord gaan, zijn overleden.

De cruise begon op 5 maart in Santiago voor een Zuid-Amerika reis die zou eindigen op 19 maart in Buenos Aires. Halverwege deze cruise besloot Princess op 12 maart, om alle cruises stil te leggen. Helaas kon het schip door havensluitingen niet eerder ergens aanmeren.

Aan boord van de Coral Princess waren 1.898 mensen aan boord, inclusief 1.020 gasten en 878 personeelsleden. Het medisch centrum aan boord bemerkte veel zieken. Na Coronatesten bleken 12 Coronazieken aan boord, 7 gasten en 5 personeelsleden. Het schip mocht in Barbados op 31 maart Coronatesten in ontvangst nemen, verder mocht niemand van boord.

Alle passagiers en personeelsleden (die niet aan het werk waren), moesten in hun hut blijven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.