Laatste nieuws over de Rotterdam/Zaandam

Holland America Line heeft laten weten dat het cruiseschip Zaandam inmiddels Port Everglades heeft verlaten en nu uitgebreid zal worden gereinigd. Tevens zal het schip voor 14 dagen ‘in quarantaine’ gaan conform de richtlijnen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Vlak voor haar vertrek werden de laatste 29 mensen aan boord overgebracht naar de Rotterdam. Op de Rotterdam bevinden zich momenteel nog 53 mensen (29 gasten en 24 servicepersoneel) die nog in afwachting zijn op vluchten naar huis. De rederij werkt op dit moment hard om hun terugreis mogelijk te maken.

Holland America line is ook druk bezig om de laatste details uit werken voor alle schepen totdat de cruiseactiviteiten weer kunnen worden hervat. Een select groepje bemanningsleden blijft aan boord om de schepen tijdens de aanlegperiode veilig te laten opereren. Er wordt gewerkt aan regelingen om de overgebleven bemanningsleden zo snel mogelijk naar huis te krijgen. Bemanningsleden die vanwege gesloten grenzen of gebrek aan vluchten niet naar huis kunnen blijven op de schepen totdat er wel een mogelijkheid komt om huiswaarts te keren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!