Nog een handvol schepen op zee onderweg naar een haven

Vanaf 6 april 2020 zijn nog maar een handjevol schepen op zee, dat is ongeveer 2,5% van de wereldwijde CLIA-cruiseschepenvloot. Deze schepen behoren bij rederijen die lid zijn van CLIA, de internationale brancheorganisatie van cruiserederijen.

De rederijen en CLIA blijven zich vooral richten op de gezondheid en de veilige terugkeer van de mensen aan boord van de weinige schepen die nog varen of terugkeren naar hun thuishavens. Gezondheid en veiligheid zijn altijd absolute prioriteit geweest van de rederijen, en dat is vooral nu het geval. Daarom werken rederijen de klok rond, onder leiding van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse kustwacht en anderen op lokaal en nationaal niveau, om logistieke uitdagingen te overwinnen en om goed te doen voor iedereen.

Europese Commissie

De Europese Commissie ziet de problemen van ontschepingen en heeft daarom deze week richtsnoeren opgesteld. In die richtsnoeren wordt een netwerk van aangewezen havens voor aflossingen van bemanningen aangekondigd. Talrijke passagiers van cruiseschepen en bemanningsleden van vrachtschepen zitten sinds de uitbraak van de corona-pandemie vast op zee of verblijven in een haven in quarantaine. Om hen te ondersteunen op het gebied van gezondheid, repatriëring en reizen, heeft de Europese Commissie deze richtsnoeren opgesteld. Daarin staat onder andere dat lidstaten hun krachten moeten bundelen om meerdere havens in de Europese Unie aan te wijzen als havens voor aflossingen. Deze moeten verspreid zijn door Europa en goede vlieg/treinverbindingen hebben.

Schepen die onderweg zijn

  • Arcadia (P&O Cruises) –  vol schip – momenteel ten Noorden van Canarische Eilanden – aankomst 12 april in Southampton
  • Pacific Princess – 115 gasten – momenteel nabij Nieuw Caledonië in Stille Oceaan – aankomst op 24 april in Los Angeles
  • Queen Mary 2 – 264 gasten –  momenteel ter hoogte van Namibië – onderweg naar Southampton
  • Costa Deliziosa – momenteel nabij Suezkanaal – onderweg naar Europa
  • MSC Magnifica – vol schip – momenteel in Arabische Zee – onderweg naar Europa
  • Columbus – 907 passagiers – nabij Malaga – aankomst 14 april in Tilbury, Engeland
  • Artania (Phoenix Reisen) – zal vanuit Perth naar Europa gaan

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.