Cruisereiziger
BestemmingenOntschepen

(Update) Laatste cruiseschepen beëindigen hun cruises

Volgens de laatste rederijberichten liggen inmiddels de meeste cruiseschepen aan de kade of liggen voor anker (lees hier meer over hun inspanningen). Cruises die momenteel nog varen, zijn bijvoorbeeld wereldcruises die hun passagiers naar huis brengen. Het grootste zorgpunt is voornamelijk waar er ontscheept kan worden. Daarom gaan deze cruiseschepen zoveel mogelijk terug naar hun in/ontschepingshaven.
Arcadia

De wereldcruise van de Arcadia ervaart, met Nederlanders aan boord, ook problemen. Het schip vaart na een paar dagen bij het Zuid-Afrikaanse Durban  te hebben gelegen voor bevoorrading, langs de Westkust van Afrika naar het Noorden toe. P&O Cruises heeft bevestigd dat het schip direct naar Southampton zal komen en zal arriveren op 12 april.

Artania

Cruiseschip Artania van Phoenix Reisen, onderweg op een wereldcruise, ligt in Fremantle naast de Vasco da Gama. Gebleken is dat 9 van 25 zieken aan boord het Coronavirus hebben. Een aantal passagiers (199) is vorige week van boord gegaan om met het vliegtuig naar Duitsland te vliegen, maar een groot deel (832 passagiers) is achtergebleven omdat zij per schip terug wilden naar Duitsland. Eén passagier die met het vliegtuig gearriveerd was in Duitsland, bleek ook het Coronavirus mee te dragen. De rederij heeft daarop alle vliegtuig passagiers hiervan op de hoogte gesteld.  Vrijwel alle overgebleven gasten zijn op 29 maart via 4 chartervliegtuigen naar Duitsland teruggevlogen. Zij gaan 14 dagen in thuis quarantaine. 16 gasten zijn aan boord van de Artania gebleven.

Overige schepen (update 15/4)

  • Pacific Princess – 115 gasten – momenteel in Stille Oceaan – aankomst op 20 april in Los Angeles
  • Queen Mary 2 – 264 gasten –  15 april gearriveerd in Southampton
  • Costa Deliziosa – ligt te wachten bij Malta op nadere orders
  • MSC Magnifica – vol schip – momenteel in Arabische Zee – onderweg naar Europa, arriveert op 20 april in Marseille.
  • Columbus – 907 passagiers – aangekomen 14 april in Tilbury, Engeland

 

Ontschepingen

Op de Costa Luminosa, uit het Caribisch Gebied, waren 2 passagiers positief op Corona virus getest. Zij gingen aan boord in Puerto Rico, waarna het schip haar transatlantische overtocht verder maakte. Na een stop in Marseille, ging het schip door naar Savona waar o.a. een aantal Nederlanders van boord kan. Oorspronkelijk werd gewerkt aan een plan om de Nederlanders in Marseille van boord te laten gaan, alsook gasten van de Costa Pacifica. Dit was uiteindelijk niet gelukt. De Nederlandse ambassadeur spande zich in om de Nederlandse passagiers – zonder Coronaklachten – zo snel mogelijk naar Nederland te kunnen gaan.

Ook op de Costa Victoria, die bezig was aan een repositioning cruise vanuit o.a. India, was een aantal Nederlanders aanwezig. Zij zijn via de Middellandse Zee op 25 maart in Civitavecchia aangekomen en konden ontschepen. Gebleken is dat er 1 Corona zieke aan boord is.

De Maasdam is op 26 maart gearriveerd in San Diego voor ontscheping. Het schip kwam uit Honolulu waar het alleen mocht aanmeren voor noodzakelijke brandstof en bevoorrading.

Op de MSC Splendida is eveneens een groep Nederlanders aan boord. Zij zijn net de Middellandse Zee opgevaren vanuit het Suezkanaal. Zij zijn dinsdag 24 maart in Marseille gearriveerd. Er zijn geen corona-zieken aan boord.

Zaandam

De Zaandam ligt momenteel voor de kust van Panamastad en kwam vanuit Valparaiso (Chili). Het plan is om 30 maart te arriveren in Fort Lauderdale. Een en ander wel onder voorbehoud vanwege de doortocht door het Panamakanaal. De Rotterdam schoot de Zaandam te hulp. Het schip zonder passagiers en 611 personeelsleden, voer richting Panama om de Zaandam te ontmoeten op 26 maart. Zo kon het schip voorzien worden van de nodige voorraden, extra personeel en medische spullen. Op de Zaandam bevinden zich een aantal zieken waarvan niet kan worden vastgesteld of zij Corona hebben of niet. Passagiers is gevraagd om in de hut te blijven totdat meer bekend is over de zieken. De 1243 passagiers zitten overigens sinds 14 maart op het schip zonder dat zij in een haven van boord konden.

Update 27/3: Bekijk hier het laatste nieuws over de Zaandam.

Advies van ministerie van Buitenlandse Zaken

De Nederlandse reizigers die in het buitenland zijn en willen terugkeren wordt geadviseerd zich aan te melden bij de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/. Ook wordt aangeraden zich te registreren bij de ambassade zodat de ambassade goed contact met de persoon in kwestie kan blijven houden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “(Update) Laatste cruiseschepen beëindigen hun cruises

  • Onze eerst cruise was 2001 we zijn Verslaafd aan cruise nu al 21 cruise gemaakt ongelooflijk

    • Gefeliciteerd

Reacties zijn gesloten.