‘Meer cruiseschepen op weg naar Rotterdam’

De Regal Princess is niet het enige cruiseschip dat de komende periode haar opwachting maakt in Rotterdam om haar Europese bemanningsleden te ontschepen. Ook een tweede cruiseschip van Princess Cruises, Sky Princess, is op weg naar de havenstad om een beperkte groep bemanningsleden af te zetten. Volgens bemanningsleden aan boord zouden daarnaast ook twee schepen van Holland America Line, Nieuw Statendam en de Zaandam (geen repatriëring), vanaf de Bahama’s zijn vertrokken op weg naar Rotterdam. Daarnaast had ook de Seabourn Quest op haar radargegevens eerder staan dat zij onderweg was naar Rotterdam. De Seabourn Quest komt daarentegen niet naar Rotterdam, maar de Seabourn Ovation.
De komst van de Regal Princess op woensdag 6 mei is inmiddels bevestigd door de Haven van Rotterdam. Het komt naar verwachting (onder voorbehoud) rond 14:00 uur aan en vertrekt weer a.s. vrijdag. De Sky Princess (07:00) moet volgen op 11 mei. De Nieuw Statendam (08:00) en Zaandam (16:00) op 12 mei. Lees hier meer.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

6 thoughts on “‘Meer cruiseschepen op weg naar Rotterdam’

 • 3 mei 2020 om 09:24
  Permalink

  Klopt, ook de Norwegian Star en de Zaandam zijn op weg naar Europa.

  • 3 mei 2020 om 19:54
   Permalink

   Dank voor de toevoeging. De Zaandam staat er inmiddels bij. Voorzover ons bekend komt de Norwegian Star (nog?) niet naar Rotterdam.

 • 4 mei 2020 om 06:50
  Permalink

  Dit klopt allemaal. Mijn dochter is met een transfer actie met tenderboten als crewlid van de Zaandam overgebracht naar de Nieuw Statendam waarop Europeanen verzameld zijn.
  Deze is op 1 mei vertrokken vanuit de Bahama’s.
  De Zaandam blijkt mee te varen terwijl die volgens mij aanvankelijk met Aziaten naar de Filipijnen zou gaan.
  Mvg,

 • 4 mei 2020 om 07:33
  Permalink

  Last de crew een test doen op corona en hier minstens vier weken in qaratainer gaan .om te zien of zij het hebben .ik zou vervelend vinden dat het hier weer de besmetting en doden weer met razende tempo omhoog gaan en wij volledig lockdown gaan . Nu kan ik geen ondersteuning en medische hulp krijgen die wij nodig hebben vanwegends met reuma die ik heb .

 • 4 mei 2020 om 11:18
  Permalink

  Wat ben ik ontzettend blij voor alle crew en de laatste passagiers die nog aan boord van de cruiseschepen waren. Ik hoop dat ze hun familie in gezondheid aantreffen en dat hun vervolgreis vanaf Rotterdam voorspoedig zal verlopen.

 • 4 mei 2020 om 14:00
  Permalink

  Hoe zit het dan met de MS Amsterdam komt deze ook naar Rotterdam als thuishaven van de Holland Amerika Line

Reacties zijn gesloten.