Zaandam meldt zich voor bevoorrading in IJmuiden

Het cruiseschip Zaandam meldde zich vrijdagochtend na enkele dagen voor anker te hebben gelegen voor de Nederlandse kust bij de Felison Cruise Terminal in IJmuiden. Het schip van Holland America Line meerde af in de IJmondhaven om te bunkeren en voorraden in te nemen. Enkele bemanningsleden gingen van boord om naar huis te gaan. De komst was goedgekeurd door de lokale autoriteiten en verliep conform de huidige strikte maatregelen.
Inmiddels heeft de Zaandam na een kort verblijf koers gezet naar hetzelfde ankergebied ten noord-westen van Scheveningen waar momenteel ook de Regal Princess, Nieuw Statendam en Seabourn Ovation (allen onderdeel van moedermaatschappij Holland America Group) voor anker liggen in afwachting van betere tijden.

Foto bovenaan: Aad

Foto’s onder: Gé

Bron: Felison Cruise Terminal/CR

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!