Achter de schermen: het theater

Wat gebeurt er achter de schermen op een cruiseschip? Er zijn tal van plekken waar passagiers niet of nauwelijks mogen komen. Wij nemen een kijkje voor je achter de schermen van het theater.

Let the show begin!

Het theater aan boord biedt grote shows, vol met zang en dans. Een musical, een dansshow of een instrumentale voorstelling met of zonder prachtige filmbeelden. Elke avond zorgt de rederij voor minimaal 2 voorstellingen zodat iedereen aan boord één van de twee (dezelfde) shows kan genieten. Het theater verschilt per cruiseschip: een traditioneel theater met balkonnetjes, een theater zonder tierelantijnen of een theater met alom beleving door bijvoorbeeld gebruik te maken van de hoogte, LED schermen en wat nog meer. Bij MSC Cruises zijn speciaal gecreëerde theaters voor de Cirque de Soleil shows. Wil je meer weten wat voor shows er plaats vinden? Lees dan Avondentertainment aan boord in het theater!

Het ‘personeel’ bestaat uit een team van internationale dansers en zangers die voor langere tijd aan boord zijn. Samen hebben zij heel wat uurtjes in het repeteren gestoken om een fantastische show voor je neer te zetten. Een aantal jaar geleden sprak ik met zanger Bart op de AIDAprima over het leven aan boord. In dit artikel nemen we een kijkje achter de coulissen.

Klein maar fijn

Achter de schermen vind je de kleedruimtes en opslag. Het is een wirwar van mensen tijdens een show, omdat iedereen op het goede moment op zijn/haar plek moet komen te staan achter de gordijnen. Waren vroeger gordijnen aanwezig als achtergrond, zie je nu op de nieuwe schepen voornamelijk LED schermen waar elk gewenst decor mee getoond kan worden. Bij AIDA Cruises hebben ze met het theatrium een andere stap gezet: het klassieke theater bestaat niet meer, maar is een ontmoetingsplek geworden waar je de gehele dag door lekker kunt zitten. Ondertussen wordt op het scherm een spel of show van de vorige avond uitgezonden of kan je alvast de bestemming van de dag erna bekijken. Overigens zie je dit ook op de Costa Smeralda.

De kleedruimte

Vrij dicht achter het theater liggen de kleedruimtes. Elke zanger en danser heeft een eigen gedeelte waar de spullen liggen die nodig zijn voor elke show; make-up, een boek met voorbeelden hoe ze zichzelf moeten grimeren en wat al niet nodig is. Ze hebben elk daarnaast een eigen kast waarin de basiskleding ligt zoals je dansschoenen en onderkleding. Op de AIDAnova zorgen vier ‘dressers’ voor/tijdens en na de show dat alles gesmeerd loopt. Zo’n 2 uur van te voren beginnen de voorbereidingen voor de dansers en zangers.

De kleding van de show die op dat moment uitgevoerd wordt, hangt bij de zangers en dansers tijdens de show. Anders hangt dit uiteraard in de opslagruimten. Je vindt er bovendien alle hoofddeksels, pruiken, jurken en accessoires, kortom alles wat nodig is. Elk kledingstuk is op maat gemaakt voor die specifieke zanger en danser. Je moet dus niet al te veel kilo’s aan komen … anders past de kleding niet meer.

De rekwisieten liggen in een andere opslagruimte. Denk aan stoelen, decorstukken en al het andere dat de sfeer verhoogt in de show.

Techniek

De techniek wordt in het theater bovenin geregeld door de technici. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien zitten. Zij regelen de lichten, microfoons en wat verder aan techniek gebruikt wordt.

Fijne voorstelling!

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)