Avondentertainment aan boord!

’s Avonds vind ik op een cruiseschip de sfeer het gezelligst. Afhankelijk van de zitting die je kiest, – vroeg, laat of eigen keuze -, ga je voor of na je diner naar een theatershow of neem je een drankje in een bar. Persoonlijk vinden wij het gezellig om na het diner even naar het theater te gaan. Soms vallen we binnen bij het begin van een show, ook wel eens als de show al begonnen is. Eenmaal binnen in het theater verbaas je je over de grootte van het podium en het theater, vol met mensen en zelfs een balkon waar je kan plaats nemen!

De theatershows bieden van alles wat. De zangers en dansers hebben per cruise zeker 2 of 3 shows voor je klaar staan. Uiteraard zang en dans met popsongs of musicalliederen, waarbij het decor voortdurend wisselt.

Afhankelijk van de cruisemaatschappij zal de ene productie wat professioneler opgezet zijn. Een internationale reder heeft bijvoorbeeld meer beeld en geluid, dan gesproken shows. Zodat het gehele internationale publiek de show begrijpt en waardeert.

Tijden

De shows worden op 1 avond zelfs twee keer getoond. De eerste wordt gehouden rond een uur of zeven/half acht, speciaal bedoeld voor de mensen die daarna dineren in de late zitting. De tweede show geeft men rond negen uur/half tien, bedoeld voor de mensen van de eerste zitting die na hun diner van de show kunnen genieten.

Goochelshows

Naast de grote producties nodigen de cruiseschepen regelmatig artiesten uit die 1 of 2 dagen aan boord blijven. Wat te denken van Hans Klok of een andere illusionist of goochelaar? En cabaret- of acrobatiekgroepen? Elke avond is er afwisselend een grote productieshow of een spannend programma. Enkele rederijen hebben zelfs grote (ex-Broadway) musicalproducties aan boord.

Crew show

Bij een aantal rederijen is het gebruik om eenmaal of tweemaal per cruise een crew-show te houden. Daarbij staat de cultuur van bijvoorbeeld het Indonesische of Filippijnse crew centraal. Prachtige kostuums en muziek worden door de jou bekende gezichten ten tonele gebracht. 

Muziek

Naast de bovenstaande shows in het theater speelt afhankelijk van de reder het strijkkwartet of de pianist ook in het theater. Vaker speelt de pianist echter elke avond in een pianobar waar nummers op verzoek ten gehore gebracht worden en naar wens zelfs meegezongen kan worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​