Avondentertainment aan boord in het theater!

’s Avonds vind ik op een cruiseschip de sfeer het gezelligst. Afhankelijk van de zitting die je kiest, – vroeg, laat of eigen keuze -, ga je voor of na je diner naar een theatershow of neem je een drankje in een bar. Persoonlijk vinden wij het gezellig om na het diner even naar het theater te gaan. Soms vallen we binnen bij het begin van een show, ook wel eens als de show al begonnen is. Eenmaal binnen in het theater verbaas je je over de grootte van het podium en het theater, vol met mensen en zelfs een balkon waar je kan plaats nemen!

De theatershows bieden van alles wat. De zangers en dansers hebben per cruise zeker 2 of 3 shows voor je klaar staan. Uiteraard zang en dans met popsongs of musicalliederen, waarbij het decor voortdurend wisselt.

Afhankelijk van de cruisemaatschappij zal de ene productie wat professioneler opgezet zijn. Een internationale reder heeft bijvoorbeeld meer beeld en geluid, dan gesproken shows. Zodat het gehele internationale publiek de show begrijpt en waardeert.

Tijden & reserveren

De shows worden op 1 avond zelfs twee keer getoond. De eerste wordt gehouden rond een uur of zeven/half acht, speciaal bedoeld voor de mensen die daarna dineren in de late zitting. De tweede show geeft men rond negen uur/half tien, bedoeld voor de mensen van de eerste zitting die na hun diner van de show kunnen genieten. Bij het overgrote deel van de rederijen hoef je niet te reserveren voor een show. Echter, bij de behoorlijk grotere cruiseschepen met meer dan 3000 gasten wordt het wel verlangd. Je betaalt niets voor deze reservering. Het fijne is uiteraard dat er dan altijd plek voor jou is.

Goochelshows

Naast de grote producties nodigen de cruiseschepen regelmatig artiesten uit die 1 of 2 dagen aan boord blijven. Wat te denken van Hans Klok of een andere illusionist of goochelaar? En cabaret- of acrobatiekgroepen? Elke avond is er afwisselend een grote productieshow of een spannend programma. Enkele rederijen hebben zelfs grote (ex-Broadway) musicalproducties aan boord waarbij zelfs een helikopter boven het podium hangt …

Crew show

Bij een aantal rederijen (bijvoorbeeld Holland America Line) is het gebruik om eenmaal of tweemaal per cruise een crew-show te houden. Daarbij staat de cultuur van bijvoorbeeld het Indonesische of Filipijnse crew centraal. Prachtige kostuums en muziek worden door de jou bekende gezichten ten tonele gebracht.

Muziek

Naast de bovenstaande shows in het theater speelt afhankelijk van de reder het strijkkwartet of de pianist ook in het theater. Vaker speelt de pianist echter elke avond in een pianobar waar nummers op verzoek ten gehore gebracht worden en naar wens zelfs meegezongen kan worden.

Dinershows

Op een select aantal schepen (Norwegian Cruise Line, AIDA Cruises, MSC Cruises) zijn dinershows opgetuigd. Denk aan een Cirque du Soleil show, een time-machine show of fantasieshow. Deze vinden plaats in een speciaal theater waar afwisselend een show gepresenteerd wordt en een diner (of drankje) uitgeserveerd worden. Voor deze shows betaal je per persoon een bedrag.

Laatste update: 14 mei 2020

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)