Cruisereiziger
Persoonlijke blogTelecommunicatieVoorbereidingwebcam

Apps over cruisen

image001De digitale wereld biedt veel informatie over cruisen. Op mobiele telefoons kan je ‘apps’ downloaden met allerlei informatie om op je bestemming te gebruiken of alvast lekker weg te dromen. Vrijwel voor elke cruise download ik -van tevoren – een app van de rederij. Je vindt er informatie over het schip, plattegronden etc. Vooral aan boord zie je dat cruiserederijen voor haar passagiers apps hebben ontwikkeld die het leven aan boord makkelijker maken.

Aan boord

Een groot aantal rederijen heeft eigen apps voor als je aan boord bent, zoals Norwegian Cruise Line, Costa Cruises, Aida Cruises of MSC Cruises. Deze apps bieden steeds meer voordelen en begeleiden je als het ware door de cruise heen. Zeker nu er wat betreft duurzaamheid, steeds minder papier aan boord wordt gebruikt, is dat vrijwel een must aan het worden. Ook hebben veel rederijen na de COVID pandemie ingezet op deze en andere digitale handigheidjes.

De apps van tegenwoordig helpen je bij:

  • het inchecken
  • boeken van excursies via de app
  • het programma van die dag bekijken en je favorieten aangeven
  • openingstijden van de restaurants bekijken of een restaurant reserveren
  • een plattegrond opvragen van het schip en precies kijken waar je bent
  • en zelfs je boordaccount (rekeningen) nakijken.

Wegdromen

Tot slot, wanneer ik me verveel, gebruik ik graag de verschillende apps met cruisecams. Heerlijk om even mee te genieten van de cruiseschepen in het Caribisch gebied of Alaska 🙂

De apps zijn verkrijgbaar in de iPhone App Store via je mobiele telefoon met internetverbinding of in Google Play voor Android.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)