Cruisereiziger
Bestemmingen

MSC Cruises lanceert routes vanuit de Canarische Eilanden in winter 2024-2025

MSC Cruises heeft woensdag aangekondigd dat het voor de eerste keer een schip zal inzetten op de Canarische Eilanden voor het winterseizoen 2024-25. De verkoop van deze cruises is inmiddels gestart.

MSC Opera vaart twee verschillende reisroutes van 7 nachten met inscheping in Las Palmas op Gran Canaria op vrijdag en Santa Cruz de Tenerife op zondag tussen 8 november 2024 en 21 maart 2025. De twee afvaarten bieden elk zes aanloophavens en kunnen worden gecombineerd naar een langere cruise van 14 nachten. Op beide routes is er een langer verblijf in de havens voorzien zodat cruisereizigers ruim de tijd hebben om de bestemming te ontdekken.

Routes MSC Opera

MSC Opera bezoekt een aantal eilanden op de Canarische Eilanden en het Portugese eiland Madeira. Passagiers kunnen zich onderdompelen in de rijke cultuur, opvallende landschappen en attracties van elke bestemming en kunnen genieten van het warme klimaat.

De ene week doet het schip Arrecife in Lanzorote aan, Santa Cruz de Tenerife in Tenerife, Santa Cruz de la Palma in La Palma, Funchal in Madeira en Puerto del Rosario in Fuerteventura voordat het terugkeert naar Las Palmas. De week erna bezoekt MSC Opera San Sebastian de la Gomera in La Gomera, Santa Cruz de Tenerife, Funchal en terug naar Las Palmas. ​ ​

Omdat de Canarische Eilanden in de wintermaanden een populaire bestemming zijn, is dit programma gemakkelijk bereikbaar met regelmatige internationale vluchten naar Gran Canaria en Tenerife.

De twee nieuwe routes vervangen MSC Opera’s eerder geplande Rode Zee Winter 2024-25 programma, dat werd geannuleerd in het licht van het huidige geopolitieke klimaat voor de scheepvaart in deze regio.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, benadrukt verder: “De immense populariteit en onbetwiste aantrekkingskracht van de Canarische Eilanden onder de Belgische en Nederlandse vakantiegangers maken deze nieuwe routes ongetwijfeld tot een gegarandeerd succes. Bovendien bieden ze onze gasten ruim de gelegenheid om volop te kunnen genieten van de verschillende betoverende bestemmingen”.

boek je vakantie bij de ANWB
Meer details zoals vertrekdagen, mogelijke vluchtverbindingen enz. worden nog bekendgemaakt.

Over MSC Opera

MSC Opera biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden, waaronder twee hoofdrestaurants met een scala aan mediterrane en internationale specialiteiten plus een reeks bars en lounges. Je kan je geluk beproeven in het Med Pearl Casino, dansen in de Byblos Disco of Cotton Club, ontspannen bij het zwembad, genieten van een show in het Teatro dell’Opera of rondneuzen in de boetiekjes.

Voor gezinnen zijn er speciale speelruimtes voor kinderen en tieners van alle leeftijden, waaronder een spraypark, terwijl tieners kunnen genieten van virtual reality gaming en hun eigen exclusieve clubs.

Er zijn tal van opties voor fitness en ontspanning aan boord, waaronder een fitnessruimte aangedreven door Technogym, een power walking parcours, minigolf, shuffleboard en de MSC Aurea Spa, met onder andere massages en behandelingen, evenals een thermische ruimte, compleet met een stoombad en sauna.

Hoogtepunten van de routes zijn:

Las Palmas: De hoofdstad van Gran Canaria op de Canarische Eilanden is een vakantiebestemming vol gevarieerde cultuur, historisch erfgoed en stranden. De stad heeft een overvloed aan attracties om te ontdekken, zoals Las Canteras, het wereldberoemde strand dat bekend staat om het kristalheldere water, het Casa de Colón, een museum over de geschiedenis van de Canarische Eilanden en de reizen van Christoffel Columbus en de schilderachtige met kinderkopjes geplaveide historische wijk Vegueta, die een kijkje biedt in het verleden van de stad.

Arrecife: De hoofdstad Lanzarote is een natuurparadijs en een must-visit bestemming op de Canarische Eilanden, bekend om zijn vulkanische landschappen, stranden en rijke culturele erfgoed. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn Castillo de San Gabriel, het oude fort en nu de thuisbasis van het geschiedenismuseum van Arrecife, de lagune Charco San Ginés met zijn vele vissershuisjes en een scala aan bars en restaurants, evenals het Timanfaya Nationaal Park, gelegen buiten de stad op het eiland, beroemd om zijn spectaculaire vulkanische landschappen.

Santa Cruz de Tenerife: Santa Cruz de Tenerife, beroemd om zijn wereldberoemde carnaval, landschappen, stranden en historische bezienswaardigheden, is de havenhoofdstad van Tenerife, het grootste van de zeven Canarische eilanden van Spanje. Er is een reeks bezienswaardigheden, waaronder het Plaza de Espana en het auditorium met witte golven, het Auditorio de Tenerife, een architectonisch hoogstandje. Vlakbij de stad ligt het Nationaal Park El Teide, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, waar de vulkaan Mount Teide ligt.

boek je vakantie bij de ANWB
Funchal: ​De hoofdstad van het Portugese eiland Madeira is beroemd om zijn pittoreske baai, historische straatjes, Madeira-wijn en botanische tuinen. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn het historische centrum van de stad, de Zona Velha, de botanische tuin van Madeira en de nabijgelegen Cabo Girão, een van de hoogste kliffen van Europa.

Puerto del Rosario: De hoofdstad van Fuerteventura op de Canarische Eilanden biedt een schat aan attracties voor bezoekers en staat bekend om zijn artistieke straten versierd met beeldhouwwerken en kunst. Maak een wandeling door de haven vol winkels en restaurants of breng een bezoek aan de nabijgelegen stranden. De stad dient ook als toegangspoort tot de natuurlijke landschappen en bezienswaardigheden van Fuerteventura, waaronder de zandduinen van Corralejo.

San Sebastian de la Gomera: Een pittoresk stadje op La Gomera van de Canarische Eilanden, rijk aan geschiedenis en natuur. Enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad zijn de Torre del Conde, een belangrijk middeleeuws fort, de historische wijk met traditionele architectuur van de Canarische Eilanden en het nabijgelegen Nationaal Park Garajonay, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Wil jij cruisen met MSC Cruises in de Canarische Eilanden? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)