Cruisereiziger
Renovatie

Sphinx klasse schepen van AIDA Cruises komende jaren gemoderniseerd

Met AIDA Evolution heeft AIDA Cruises het grootste moderniseringsprogramma in haar vloot gelanceerd. Het is de meest uitgebreide in de geschiedenis van de rederij. De eerste fase van het programma bestaat uit een grote revisie van de Sphinx-schepen AIDAdiva, AIDAbella en AIDAluna in 2025 en 2026. De focus zal liggen op een nieuw interieurontwerp van de schepen. Daarnaast zullen technische apparatuur en systemen worden bijgewerkt.

Alle passagiershutten zullen volledig opnieuw worden ingericht. Bovendien zal het aantal suites worden uitgebreid. Voor het eerst worden in deze klasse schepen exclusieve gebieden en diensten gecreëerd. Suitegasten zullen er bijvoorbeeld van profiteren. Op culinair gebied kunnen de gasten zich verheugen op een nog grotere verscheidenheid aan restaurants, geselecteerde karakteristieke bars en verbeterde diensten. Het hart van de Sphinx-schepen klopt in het centrum – in het Theatrium. Deze stijlvolle ruimte wordt aangevuld met uitnodigende zitplekken en een harmonieus kleurconcept. Speciaal voor gezinnen met kinderen zullen er nieuwe activiteitenruimtes worden geïntroduceerd.

boek je vakantie bij de ANWB

Felix Eichhorn, president van AIDA Cruises, zegt: “Als marktleider en pionier in de sector zijn we toegewijd aan het voortdurend heroverwegen van cruisen. De schepen van de Sphinx-serie hebben cruisegeschiedenis geschreven met hun innovatieve ruimteconcept en kleurrijke ontwerp. De AIDA Het Evolution-programma zal deze fantastische schepen verder ontwikkelen.”

Toekomstbestendig en duurzaam cruisen

Als onderdeel van haar decarbonisatiestrategie investeert AIDA Cruises al jaren in een toekomstbestendige en duurzame cruisemarkt en brengt innovatieve oplossingen in de praktijk. Al in 2004, toen het eerste schip uit de Sphinx-klasse werd besteld, overwoog het bedrijf het gebruik van walstroom in havens om de lokale uitstoot te verminderen. De afgelopen jaren heeft AIDA Cruises niet alleen miljarden euro’s geïnvesteerd in de modernste voortstuwings- en milieutechnologie voor haar nieuwe schepen, maar heeft ze ook voortdurend een breed scala aan efficiëntiemaatregelen geïmplementeerd in de exploitatie van schepen en nieuwe technologieën achteraf ingebouwd. schepen van zijn bestaande vloot.

Als onderdeel van de komende revisies van de scheepswerf zijn verdere investeringen gepland, waaronder maatregelen om het brandstofverbruik te verminderen, de energie-efficiëntie te verhogen en hulpbronnen te besparen. Als onderdeel van Carnival Corporation & plc heeft het bedrijf zich tot doel gesteld om de CO2-intensiteit tegen 2026 met 20 procent te verminderen ten opzichte van 2019.

Revisie in droogdok

De schepen uit de Sphinx-serie zijn tussen 2007 en 2013 in gebruik genomen. Met hun innovatieve open-space-concept en kleurrijke ontwerp vormen ze een belangrijk onderdeel van de unieke AIDA-ervaring. AIDAdiva zal het eerste schip zijn dat wordt gemoderniseerd tijdens haar zes weken durende droogdokrevisie in het voorjaar van 2025. AIDAbella en AIDAluna zullen respectievelijk in het najaar van 2025 en het voorjaar van 2026 volgen.

Boek je AIDA cruise bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)