Silversea lovend over Nederlandse scheepswerf De Hoop

Silversea Cruises heeft zich aan de vooravond van de oplevering van haar nieuwe expeditieschip Silver Origin lovend uitgelaten over de Nederlandse scheepsbouwer Shipyard De Hoop. De ultraluxe cruisemaatschappij roemt in een statement de veerkracht, vastberadenheid en vakmanschap van de scheepswerf in Lobith bij de constructie van het schip dat speciaal bestemd is om te varen rond de Galapagos eilanden.

Ondanks de (gedeeltelijke) lockdown wist De Hoop de vertraging in de bouw tot slechts een maand te beperken. Met minder personeel, strikte veiligheidsprocedures en ingenieuze manieren, waaronder een wereldprimeur tijdens de proefvaart, wist het de diverse uitdagingen het hoofd te bieden. De lancering van de Silver Origin, dat plek biedt aan 100 passagiers, staat nu gepland op 22 augustus.
200 werknemers van De Hoop kozen er de afgelopen periode vrijwillig voor om door te werken aan de suites van het schip. Een deel van hen werd daarbij ondergebracht in een drijvend hotel. Om het personeel te beschermen werden dagelijks temperatuurcontroles uitgevoerd, de woonvertrekken en het schip grondig schoongemaakt, 1,5 meter afstand bewaard en een eenrichtingssysteem gehanteerd over het gehele schip.

Lage en hoge waterstanden zorgden eind vorig jaar en begin dit jaar voor vertraging bij de tewaterlating en de verplaatsing van de Silver Origin van Lobith naar Schiedam. Van 27 tot 29 april kon toch de eerste proefvaart plaatsvinden voor de kust van Goeree-Overflakkee. De nautische en technische testen werden met succes uitgevoerd.

Het reisverbod zorgde voor een wereldprimeur tijdens de testvaart. Het dynamische positioneringssysteem van het schip werd op afstand afgestemd en gekalibreerd door een derde partij in Sint-Petersburg, meer dan 1.800 kilometer verderop. Via een snelle internetverbinding, een headset en een camera voltooide een medewerker op afstand de manoeuvreerproeven. De kapitein fungeerde als zijn uitkijkpost aan boord.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Silver Origin. Het schip moet nog worden uitgerust met meubilair afkomstig uit Italië, de Verenigde Staten en China en kunstobjecten uit Groot-Brittannië. De oplevering zal in de komende weken plaatsvinden waarna het de transatlantische oversteek zal maken naar Ecuador deze zomer.

Cruises met de Silver Origin in de Galapagos eilanden zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Silversea lovend over Nederlandse scheepswerf De Hoop

  • 30 mei 2020 om 23:11
    Permalink

    Als we allen in Goede Gezondheid een dergelijk mooi product kunnen maken, dan is dit schip, de Silver Origin, een uitstekende ambassadeur voor de Nederlandse maritieme wereld die geprezen mag worden ! Ik hoop dat de crisis snel tot het verleden zal gaan behoren, we Gezond en Veilig van het leven kunnen genieten met dit schip of welk ander vervoermiddel dan ook en elkaar steunen, helpen en liefdevol omarmen en respectvol behandelen en dit schip een symbool is hoe we als klein land toch anderen een goede dienst kunnen bewijzen. “Made in The Netherlands for worldwide customers”… Ik wens dit schip en een ieder die het mogen bevaren hetzij als bemanningslid of passagier een behouden vaart en een mooie en voorspoedige gouden toekomst toe ! …

Reacties zijn gesloten.