Cruisereiziger
HerstartRiviercruisen

Riviercruise rederij Scylla hervat cruises op de Europese rivieren

De riviercruise rederij Scylla heeft aangekondigd dat 34 schepen met onmiddellijke ingang cruises zullen hervatten op Europese rivieren – en wordt daarmee een van de eerste bedrijven die na Covid-19 haar activiteiten hervat. De Zwitserse rederij heeft een vloot van rivierschepen voor verschillende Europese charterklanten en voor haar eigen label Viva Cruises.

Arno Reitsma, CEO van Scylla AG, zegt: “We zijn erg blij dat de industrie langzaam herstelt van de coronacrisis en dat onze rivierboten weer op de Europese rivieren te vinden zijn, daar waar ze thuishoren. Gasten kunnen weer genieten van de meest bijzondere riviercruises op de prachtige waterwegen van Europa, ook al zal de reiservaring zelf nu iets anders zijn.”

Reitsma voegt toe: “Vanzelfsprekend zijn aan boord van al onze schepen alle noodzakelijke veiligheids-, beveiligings- en hygiënenormen geïmplementeerd.” Een van deze maatregelen is het bewaren van een veilige afstand gedurende de gehele tijd aan boord – alleen geregistreerde passagiers die een gezondheidscontrole hebben ondergaan, worden aan boord van het schip toegelaten.
Ook minder passagiers op de schepen, verplichte gezichtsmaskers, regelmatige ontsmetting en het brengen van maaltijden en dranken direct naar de tafel, maken deel uit van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is er een arts aan boord voor gezondheidscontroles en consultaties voor alle gasten en bemanningsleden. “De reis is misschien iets veranderd, maar gasten op onze schepen kunnen nog steeds optimaal genieten van onze riviercruises”, zegt Reitsma.

Totdat verdere beperkingen worden versoepeld, voert Scylla een geselecteerd aantal cruises uit. Volgens de rederij laat het groeiende aantal  boekingen zien dat gasten positief zijn te spreken over de nieuw toegevoegde “mini-cruises” (kortere cruises).

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!