Nieuw cruiseschip Iona komt naar Rotterdam voor droogdok

Cruiseschip Iona komt dinsdag 2 juni voor inspectie naar Rotterdam. Daar zal het jongste nieuwbouwschip van scheepswerf Meyer uit Papenburg in een droogdok gaan bij Damen Verolme (2e Werkhaven). Het schip voor P&O Cruises is nog niet overgedragen aan de rederij. De Iona ligt momenteel in Bremerhaven waar het schip al enige tijd lag sinds haar Eemstocht.

De tocht van Bremerhaven naar Rotterdam zal worden gebruikt voor technische en nautische testen in de Noordzee. De Iona vertrekt daarom al op zaterdag 30 mei vanaf de Columbuskaje.  Aan boord werken ondertussen de medewerkers van Meyer gestaag door om het 50e cruiseschip van de Meyer Werft af te maken.
Na de Eemstocht op 18/19 maart werd voortdurend aan het schip gewerkt, maar zorgde de Coronacrisis voor beperkingen bij het voltooien van Iona. Samen met de lokale instanties in Bremerhaven werd een oplossing bedacht om toch de werkzaamheden af te ronden.

Meyer is momenteel in nauwe afstemming met rederij P&O Cruises voor een opleverdatum.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)