Cruisereiziger
CertificeringMilieuRiviercruisen

Vloot AmaWaterways ontvangt Green Award certificering

Riviercruise rederij AmaWaterways heeft deze week trots aangekondigd dat 18 riviercruiseschepen in haar Europese vloot de prestigieuze Green Award-certificering hebben behaald. De AmaKristina was eerder al het eerste schip van AmaWaterways dat dit certificaat ontving. 18 rivierschepen zijn erkend voor toonaangevende veiligheids-, kwaliteits- en milieuprestaties. Dit zijn de AmaBella, AmaCello, AmaCerto, AmaDante, AmaDolce, AmaKristina, AmaLea, AmaLyra, AmaMagna, AmaMora, AmaPrima, AmaReina, AmaSerena, AmaSonata, AmaStella, AmaVenita, AmaVerde en AmaViola. Alleen de twee schepen op de Douro horen niet bij dit rijtje; de AmaDouro en de AmaVida. Op de Europese rivieren varen nu hooguit 30 riviercruiseschepen die met een Green Award zijn gecertificeerd.

“We zijn trots dat we voorop lopen bij het laten certificeren van onze riviercruiseschepen via het Green Award-programma”, zegt Rudi Schreiner, president en mede-oprichter van AmaWaterways. “Verantwoordelijkheid voor het milieu is de basis waarop wij de schepen van AmaWaterways bouwen en onze riviercruise- en tourprogramma’s uitvoeren.”

Het Green Award-programma is een onafhankelijk accreditatieproces voor zeeschepen, binnenvaartschepen en riviercruiseschepen. Het Green Award-certificaat is een keurmerk voor schepen met hoge veiligheids- en milieunormen. Om deze onderscheiding te verdienen, worden riviercruiseschepen beoordeeld op basis van de milieu-impact van motoren, brandstofverbruik, afval en onderhoud, preventie van vervuiling en meer.

Veel havens bieden gecertificeerde schepen substantiële voordelen om zo tot een ​​veiligere en schonere binnenvaart te komen. Dit is bijvoorbeeld in de haven van Amsterdam, waar veel AmaWaterways hun riviercruise starten.

Verduurzaming aan boord

De moderne schepen van AmaWaterways, die gemiddeld 156 gasten vervoeren, zijn zorgvuldig ontworpen met milieuvriendelijke elementen. Zoals led-verlichting, speciale ïsolerende ramen, walstroom, zonne-energie systemen, innovatieve waterzuivering en recycling van al het water dat aan boord wordt gebruikt. De revolutionaire AmaMagna debuteerde in 2019 met een innovatieve configuratie van 10 motoren. Deze zijn zo ontworpen om het totale brandstofverbruik tot 20 procent te verminderen. Uiteraard wel afhankelijk van de rivieromstandigheden. Dit schip is overigens dubbel zo breed als een traditioneel riviercruiseschip.

Bovendien blijft AmaWaterways nieuwe maatregelen op haar schepen toevoegen om de impact op het milieu te minimaliseren. In een poging het totale plasticverbruik aan boord van haar schepen te verminderen, heeft de rederij individuele toiletartikelen voor eenmalig gebruik vervangen door zeep / shampoo-dispensers. Ook zijn de plastic rietjes vervangen door papieren rietjes en staan glazen waterflessen in alle passagiershutten.

Lees hier hoe Miriam met de luxe AmaLea heeft meegevaren over de Donau van Vilshofen naar Budapest.

Meer informatie over AmaWaterways vind je bij:

Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger