SS Rotterdam centraal in tweede deel videoserie Holland America Line

In het tweede deel van Holland America Line Origin Stories, een videoserie waarbij de bloemrijke geschiedenis van de rederij met de Nederlandse roots in beeld wordt gebracht, staat de gouden eeuw van het cruisen centraal. Nadat in het eerste deel de stad Rotterdam in de spotlights stond is het nu het schip Rotterdam V, nu ook wel bekend onder de naam SS Rotterdam, aan de beurt. Momenteel fungeert het als hotelschip in Rotterdam.

De Rotterdam V van Holland America Line luidde een gouden eeuw van cruisen in, net zoals de opkomst van transatlantische vluchten een enorme uitdaging vormde voor de oceanliner industrie. Ontdek in 5 minuten hoe het unieke ontwerp en de innovatieve eigenschappen van dit speciale schip de standaard zetten voor moderne cruises en waardoor het meer dan 30 jaar over de hele wereld kon varen.

Cruises met Holland America Line zijn boekbaar bij:

CruiseOnline - Nieuw! ANWB Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Eén reactie op “SS Rotterdam centraal in tweede deel videoserie Holland America Line

  • 17 juni 2020 om 21:55
    Permalink

    Schoonheid…, “a Dutch Dreamliner”
    Mooie film voor een van de mooiste passagiersschepen die de wereld ooit gekend heeft. Een cruise heb ik er helaas niet mee kunnen maken, maar haar aankomst als de Rembrandt was zéér hartverwarmend geweest en als ik in 2010 toch nog samen met mijn broer en zijn dochter een paar nachten aan boord heb mogen vertoeven, ben ik blij dat het liefelijke schip NIET is gesloopt maar het mooiste icoon is voor de stad Rotterdam én de maritieme wereld ! Laten we als Nederlanders er zuinig en trots op zijn dat wij het anno 2020 nog kunnen aanraken, bezoeken en ervan genieten. Het is gelukkig niet het grootste passagiersschip ter wereld, maar groots in haar uitstraling, comfort, technische innovatie en een plaats om er bij weg te dromen ! Misschien dat we in de cruisewereld toch maar af moeten stappen van de lelijke megacruiseschepen en naar het formaat van dit schip moeten gaan met zijn intieme en sfeervolle karakter. Als we dit jaar toch vooral in Nederland (moeten) blijven en verre vakanties (voorlopig) niet in het verschiet ligt, bezoek dan de s.s. Rotterdam en droom weg van de mooie cruises die het heeft gemaakt en men het nu ook nog mag ervaren ook wat het culinaire gedeelte betreft. Zoveel mooie museum schepen zijn er niet in de wereld, maar gelukkig hebben wij in Nederland nog de Grand old Lady, een schip om lief te hebben ! Zoals Boeing de Dreamliner kent, heeft Rotterdam haar “Dreamship”, ik hoop het gauw weer te mogen bezoeken en de video vormt daar een goede aanleiding voor, bedankt Cruisereiziger.nl “till we meet again s.s. Rotterdam…” !

Reacties zijn gesloten.