Cruiseschip Star Pride meert af in Vlissingen

Vrijdagochtend kwam het cruiseschip Star Pride van de Amerikaanse cruisemaatschappij Windstar Cruises aan in Vlissingen. Het 32 jaar oude schip dat normaalgesproken 312 passagiers kan herbergen, meerde af in de buitenhaven van de Zeeuwse stad voor een zogenaamde ‘lay-by’. De Star Pride was afkomstig uit Lissabon in Portugal.

De Star Pride zal voorlopig niet terug in de vaart komen. Het 133 meter lange schip zou in de herfst van dit jaar in Palermo een grote renovatie ondergaan waarbij het zou worden uitgerust met nieuwe suites, nieuwe restaurants, een groter zwembaddek en andere voorzieningen. Vanwege de coronapandemie heeft de scheepswerf van Fincantieri echter flinke vertraging opgelopen, waardoor de ‘verlenging’ van de Star Pride is opgeschoven.

Windstar Cruises verwacht dat de Star Pride vanwege het oponthoud pas op 5 juli 2021, als laatste schip in haar vloot, weer in Noord-Europa zal gaan cruisen. Hierdoor is de rederij genoodzaakt om enkele cruises te annuleren. Een ander deel van de reizen wordt door de Star Breeze overgenomen.

Cruises met Windstar Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!