Cruisereiziger
Reisbureau

Reorganisatie bij Cruise Travel, Cruisewinkel en Zeetours

De Nederlandse touroperators Cruise Travel, Cruisewinkel en Zeetours – allen onderdeel van het Duitse E-hoi GmbH – zullen reorganiseren wegens de coronacrisis. Cruise Travel uit Ermelo neemt afscheid van 17 collega’s, Cruisewinkel uit Amsterdam van 7 collega’s en Zeetours uit Rotterdam van 1 collega.

Begin dit jaar was er veel wereldwijde aandacht voor diverse schepen met corona besmettingen, waarbij tal van klanten gerepatrieerd moesten worden. In eerste instantie werden een handvol cruises geannuleerd in februari, waarna steeds meer rederijen over gingen tot langere periodes van niet cruisen. Inmiddels hebben meerdere rederijen al hun activiteiten voor heel 2020 stilgelegd en is de verwachting dat veel rederijen hierin zullen volgen. Dit betekent dat er een langere tijd geen cruises zijn en hiermee geen omzet.

“Het betreft een van de zwaarste beslissingen uit mijn ondernemerscarrière” aldus directeur Patrick Cépèro. “In de afgelopen maanden hebben we nauwlettend gekeken naar alle ontwikkelingen binnen de cruisebranche en hoe we de toekomst gezond tegemoet kunnen gaan met drie grote touroperators. Dankzij de overheidssteun hebben we de beslissing tot reorganiseren enigszins kunnen uitstellen, maar ontkomen ook wij nu niet aan een hervorming.”

Samenwerken tussen merken

Het personeel van de drie touroperators zal anders ingezet worden en nog intensiever met elkaar samenwerken. In de afgelopen tijd hebben collega’s zich van hun meest diverse kant laten zien, zo zijn collega’s van de sales-, product- en marketingafdeling bijgesprongen in de afhandeling van de coronavouchers en ondersteunden serviceteam collega’s van de verschillende labels elkaar bij het in- en omboeken van klanten. Patrick Cépèro: “Deze crisis heeft ons laten zien dat we anders te werk moeten gaan in de toekomst, en dat dat ook kan gezien de afgelopen maanden. Dankzij compactere teams en uitbreiding in takenpakketten van personeel zetten we onze labels sterk voort.”

Het accounting team van drie mensen van Cruise Travel blijft aan. Zij zullen in een kleiner pand worden gehuisvest, op een nader te bepalen locatie. Cruisewinkel had de huur voor het huidige pand al opgezegd in 2019 en zal in de toekomst verhuizen naar een andere locatie binnen Amsterdam of zal intrekken bij het pand van Zeetours.

Cruisewinkel, Zeetours, Cruise Travel en Wondercruises zijn onderdeel van het Duitse E-hoi GmbH, dat in 2015 de Nederlandse markt betrad met de aankoop van Cruisewinkel, opgericht door Patrick Cépèro. In 2018 volgde de aankoop van Zeetours en in 2019 werd Cruise Travel ingelijfd. Alle labels zullen blijven bestaan en worden hoofdzakelijk vanuit Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen gerund.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)