Monarch van Pullmantur lijkt laatste reis te hebben gemaakt

Het cruiseschip Monarch van de Spaanse cruisemaatschappij Pullmantur Cruises is dinsdagochtend gearriveerd nabij het Turkse Aliaga waar het naar alle waarschijnlijk zal worden ontmanteld. Het 32 jaar oude cruiseschip (voormalig Monarch of the Seas van Royal Caribbean International) maakte de afgelopen dagen haar laatste reis vanuit Malta. Daar werd in de haven van Marsaxlokk naar verluidt de laatste items van waarde van de voormalige moedermaatschappij Royal Caribbean Group van boord gehaald. Voor de kust van Turkije werd een deel van de bemanning nog overgeplaatst naar de Celebrity Infinity.
Met de recente insolventieverlaring van Pullmantur Cruises en de huidige situatie in de cruiseindustrie is het nog maar de vraag of ook de andere schepen in de vloot van de rederij, Sovereign en Horizon, nog zullen terugkeren in de vaart. De Sovereign ligt momenteel in Malta en de Horizon in Piraeus (Griekenland) aan de kade.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!