Cruisereiziger
Faillissement

Faillissement aangevraagd voor Cruise & Maritime Voyages

Maandagavond is bekendgemaakt dat in Groot-Brittannië het faillissement is aangevraagd voor de Britse cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages (CMV). Hetzelfde lot is beschoren voor TransOcean Kreuzfahrten, dat in handen is van CMV, in Duitsland. Alle geplande cruises van beide cruisemerken zijn per direct geannuleerd.

Het bedrijf voerde de afgelopen week last minute financieringsgesprekken om het hoofd alsnog boven water te houden, maar helaas zonder succes. Door het omvallen van de rederij is de toekomst van de vloot onduidelijk. Cruise & Maritime Voyages voer voor de coronapandemie met 6 cruiseschepen, Astoria, Astor, Vasco da Gama, Columbus, Magellan en Marco Polo. Daarnaast zouden de Pacific Aria en Pacific Dawn (onder de nieuwe namen Amy Johnson en Ida Pfeiffer) in 2021 overkomen van P&O Australia.

Cruiseschepen van Cruise & Maritime Voyages zijn graag geziene gasten in de Nederlandse cruisehavens. In 2021 stonden er al enkele tientallen aanlopen gepland. Ook de speciale vlootparade van de cruisemaatschappij in Rotterdam op zaterdag 28 augustus 2021 lijkt hiermee van de baan. 7 schepen uit de vloot van CMV zouden hieraan deelnemen ter ere van de introductie van de twee nieuwe schepen en om het 25-jarig jubileum van Cruise Port Rotterdam te vieren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje koffie , op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

17 gedachten over “Faillissement aangevraagd voor Cruise & Maritime Voyages

  • Wat een triest bericht. Zo jammer, zo’n leuke, goeie eenvoudige Cruise My.

  • MAGELLAN is de juiste naam

    • Inderdaad hoor! Dankje, Miriam

    • De spijkers op laag water al gevonden?? Zo niet, even verder zoeken.

  • Weten jullie meer over faillissement aanvraag CMV ?
    Zijn ze al failliet? Worden ze misschien overgenomen door een andere Cruise Maatschappij?
    Ben heel erg geïnteresseerd. Heb al vele cruises met diverse schepen gemaakt.
    Graag meer info.

    • Helaas beschikken we nog niet over meer informatie. Voorzover wij weten betreft het alleen nog een aanvraag. De manier hoe het naar buiten is gebracht biedt eerlijk gezegd niet veel hoop op een vervolg. Als we meer info hebben zullen we het hier plaatsen. Gr, Marco

      • Wat ‘n drama.!! Stuur de rekening naar de Chinezen.!!

  • En gaat de wereld cruise vanaf Rotterdam op 7 januari 2021 dan ook niet door😰

    • Als je via Kras Reizen hebt geboekt krijg je mededeling dat je de aanbetaling in een voucher ontvangt en na een jaar mag je het bedrag opvragen. Ikzelf heb in 2019 een aanbetaling gedaan en zou dus ook een voucher ontvangen….ga ik niet mee akkoord. Dan heeft Kras 2.5 jaar mijn geld in bezit….

    • Meestal niet bij een faillissement.

  • Onze eerste cruise, met de Columbus is voortijdig afgebroken vanwege schade opgelopen bij de afvaart in Amsterdam, de tweede poging eind september vanuit Rotterdam, gaat het dus ook niet worden.
    Juist op die kleinere schepen is cruisen een belevenis. Hopelijk komt er een doorstart

  • Cruisemaatschappij is failliet. Alle reizen zijn gecancelled. Kras reizen verkocht deze cruises. Zij proberen nu de aanbetaling (al in juli 2019 geboekt en betaald) in vouchers af te doen. Ga ik niet mee akkoord.

    • IK DUS OOK NIET, HEB OOK NOG 1880 VERGOEDING VAN DE VORIGE REIS TEGOED

      • Kras reizen heeft een vergoeding van de staat gekregen. Ondertussen hebben ze reizigers geld afhandig gemaakt terwijl ze wisten dat de reis niet door zou gaan. Erg klantvriendelijk. Je komt alleen maar klachten tegen op internet. Misschien is het toch wel verstandig om een voucher te accepteren….vallen binnenkort om en dan ben je echt je geld kwijt.

  • Heel erg jammer .
    Wij hebben meerde cruises gemaakt met de CMV altijd tot grote tevredenheid.

  • Wij hebben al veel cruises met CMV gemaakt op verschillende schepen. Met deze schepen was het echt cruisen. Altijd naar volle tevredenheid. Dit is echt een verlies voor de cruise wereld. Hoop dat zij een door start kunnen maken.

  • Wat een triest bericht.
    Wij zouden in april jl met de Magellan cruisen; geannuleerd.
    Nog steeds met een voucher opgescheept van STIP en een aan boord tegoed van CMV van GB 360,- waar we naar kunnen fluiten.

Reacties zijn gesloten.