Foto’s: Bouw Mardi Gras vordert gestaag op Finse scheepswerf

Carnival Cruise Line heeft maandag foto’s gepubliceerd van de bouw van haar nieuwe cruiseschip Mardi Gras op de scheepswerf van Meyer Turku in Finland. Er wordt hard gewerkt om het schip gereed te krijgen voor haar nieuw geplande debuut in februari 2021.

Werknemers hebben voor BOLT, de eerste achtbaan op zee, een bijna 243 meter lange hangende baan geïnstalleerd. Deze zal de bovendekken omringen om passagiers een opwindende rit te bieden met uitzicht op zee 57 meter boven de waterlijn.

Ook alle 2.600 hutten, waaronder 180 suites in 11 verschillende categorieën, zijn geïnstalleerd waarbij interieurbouwers momenteel de laatste hand leggen aan deze accommodaties.

De zes themazones van Mardi Gras krijgen ook vorm. Deze gebieden omvatten restaurants, bars en anders uitgaansgelegenheden, waaronder restaurants van Emeril Lagasse, Guy Fieri en Shaquille O’Neal.

Mardi Gras bestaat uit 21 dekken en biedt een nieuwe lay-out waarbij het Grand Central centraal staat. Het is een enorm atrium met drie dekken hoge ramen met uitzicht op zee.

De Mardi Gras komt volgens planning op 6 februari 2021 in de vaart, vanaf Port Canaveral’s nieuwe Terminal 3, die speciaal is gebouwd om Mardi Gras en haar LNG-voortstuwingssysteem te huisvesten. Routes tot en met april 2023 zijn reeds in de verkoop.

Wil jij volgend jaar de eerste achtbaan op zee uitproberen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.