Carnival Fantasy aangekomen in Turkije voor sloop

De Carnival Fantasy is dinsdagochtend aangekomen in Turkije, de eindbestemming van het oudste cruiseschip in de vloot van Carnival Cruise Line. Het eerste schip van de Amerikaanse rederij in de Fantasy-klasse zal daar worden ontmanteld.

De Carnival Fantasy vertrok 14 dagen geleden vanuit Willemstad, Curacao aan haar laatste reis. Vlak daarvoor waren alle kostbare items al van boord gehaald. Inmiddels ligt het schip voor de kust van Aliaga, in afwachting tot het aan land wordt gebracht.

De Carnival Fantasy zal snel worden vergezeld door haar zusterschip Carnival Inspiration die momenteel in de Middellandse Zee vaart ten zuiden van Spanje. De Carnival Inspiration, ook een Fantasy-klasse schip, zal hetzelfde lot ondergaan in Aliaga. Donderdag maakte Carnival Cruise Line bekend dat beide cruiseschepen waren verkocht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

3 gedachten over “Carnival Fantasy aangekomen in Turkije voor sloop

 • 28 juli 2020 om 22:30
  Permalink

  Ik denk dat je tekst niet laatste stuk, je de car. Fantasy uit die klasse zal de fantasy vergezellen.

  • 28 juli 2020 om 22:36
   Permalink

   Dank Gert, ik heb de tekst aangepast.

 • 6 augustus 2020 om 17:04
  Permalink

  Het is gewoon intens triest om de Sovereign, Monarch en de Carnival Fantasy
  naast elkaar op de sloop te zien liggen!
  Joke en ik hebben nog met de Monarch gevaren, we zullen haar missen!

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.