MSC Cruises start in de Middellandse Zee vanaf 16 augustus

MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het vlaggenschip MSC Grandiosa en de MSC Magnifica vanaf 16 augustus en respectievelijk 29 augustus 2020 de activiteiten in de Middellandse Zee zullen hervatten. Deze cruises varen naar 5 bestemmingen tijdens een 7 nachten cruise. De twee schepen zullen de eerste zijn die een nieuw allesomvattend gezondheids- en veiligheidsprotocol hebben geïmplementeerd. Dit protocol is goedgekeurd door de relevante nationale autoriteiten van de landen die de schepen deze zomer tijdens hun oostelijke en westelijke Middellandse Zee vaarroutes aandoen.

Over het nieuwe protocol zei de uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, Pierfrancesco Vago: “We hebben nauw samengewerkt met relevante EU-autoriteiten, nationale gezondheidsinstanties en andere autoriteiten van de landen waar de MSC Grandiosa en de MSC Magnifica aanmeren.” Er zijn richtlijnen ontwikkeld om de gezondheid en veiligheid van alle passagiers aan boord van onze schepen te beschermen. Eveneens zorgen deze richtijnen ervoor dat de lokale inwoners zich op hun gemak voelen bij het verwelkomen van de gasten.

Pierfrancesco Vago: “De nieuwe procedures omvatten universele COVID-19-testen voor alle gasten en bemanning voorafgaand aan inscheping, op elke bestemming kan men alleen met een MSC Cruises-excursie aan wal en de introductie van een COVID-Protection Plan voor verdere gemoedsrust van onze gasten. Met al deze maatregelen kunnen we onze gasten de veiligst mogelijke vakantie bieden”.
Routes

MSC Grandiosa, het vlaggenschip van de rederij, biedt cruises van zeven nachten aan in de westelijke Middellandse Zee en zal aanmeren in de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia (voor Rome) Napels, Palermo en Valletta (Malta). Voor deze cruise kan je vanuit Nederland inschepen in Genua of Civitavecchia. De MSC Grandiosa vaart deze route wekelijks vanaf 16 augustus 2020. Deze cruise is boekbaar vanaf €729 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

MSC Magnifica biedt cruises van zeven nachten aan in het oostelijke Middellandse Zeegebied, vertrekkend vanuit Bari en Trieste (Italië) en aanmeren in de Griekse havens van Corfu, Katakolon en Pireaus. Deze cruise start voor het eerst op 29 augustus 2020 en is boekbaar vanaf €649 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Voor deze eerste fase van de herstart van de activiteiten, zullen de twee MSC Cruises-schepen die in het Middellandse Zeegebied actief zijn voor het huidige zomerseizoen aanvankelijk alleen gasten verwelkomen die ingezetenen zijn van Schengenlanden. Bovendien zijn hun vaarroutes ontworpen op basis van de toegankelijkheid van de havens, waardoor mogelijk de behoefte van gasten voor het gebruik van het openbaar vervoer of luchtvaart is verminderd en zijn gepland in samenwerking met de autoriteiten.

Naast de zomerroutes die vandaag zijn aangekondigd, volgt MSC Cruises de evolutie van de pandemie en is de geleidelijke introductie van andere schepen die in de vaart komen tijdens dezelfde huidige zomerperiode mogelijk.

Overige cruises geannuleerd

MSC Cruises heeft vandaag alle andere cruises in de Middellandse Zee geannuleerd van 16 augustus tot en met 31 oktober. Gasten die in Schengenlanden wonen en, niet onderworpen zijn door enige restricties van de Italiaanse autoriteiten, tot 31 oktober een MSC Cruise hebben geboekt, kunnen hun boeking omzetten naar de MSC Grandiosa of de MSC Magnifica, waarbij ze maximaal drie gratis excursies ontvangen, afhankelijk van de hutcategorie die ze boeken. Als alternatief krijgen ze een voucher ter waarde van de betaalde reissom die ze kunnen inwisselen voor een MSC Cruise met ten laatste vertrek 31 december 2021. Ook alle andere gasten die in Schengenlanden wonen en, niet onderworpen zijn door enige restricties van de Italiaanse autoriteiten, die al een voucher van een eerder geannuleerde cruise hebben, kunnen hun voucher inwisselen voor een cruise met een van deze twee schepen en profiteren van maximaal drie gratis excursies.

MSC Cruises kondigt ook de annulering aan van alle cruiseafvaarten in de USA aan tot en met 31 oktober in lijn met de CLIA aankondiging dat CLIA leden de opschorting van cruiseactiviteiten vrijwillig tot deze datum zullen verlengen. CLIA verklaarde: “Deze proactieve actie toont verder aan dat de cruise-industrie zich inzet voor de volksgezondheid en bereid is om vrijwillig activiteiten op te schorten in het belang van de volksgezondheid en veiligheid, zoals twee keer eerder is gebeurd.” MSC Cruises start de activiteiten in de USA opnieuw wanneer het het juiste moment is, na goedkeuring door de CDC en andere relevante autoriteiten in de hele regio, met inachtneming van hun vereisten en richtlijnen.

Tenslotte annuleert MSC Cruises ook de cruises in het Verre Oosten van 10 september tot en met 26 oktober.

Protocol

Het nieuwe operationele protocol van MSC Cruises is ontworpen om de gezondheid en veiligheid van gasten, de bemanning en de lokale gemeenschappen die de schepen van MSC Cruises bezoeken te beschermen. Om deze reden voldoet het aan én gaat verder dan de richtlijnen van belangrijke internationale en regionale regelgevende en technische instanties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, het EU Healthy Gateway en International Maritieme Organization, evenals de vastgestelde voorschriften door de regeringen in de landen waar MSC Cruises-schepen actief zijn. MSC Cruises heeft er alles aan gedaan om elk aspect van de reis van de gast te omvatten, van het moment van boeken tot inscheping, van het leven aan boord tot de terugkeer naar huis, met behoud van het unieke karakter van de cruisevakantie-beleving.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “MSC Cruises start in de Middellandse Zee vanaf 16 augustus

  • 8 augustus 2020 om 17:48
    Permalink

    alleen met georganiseerde uitstapjes dat nooit ergerlijke koppelverkoop eindeloos wachten tot alle andere al dan niet obese pax zich in en uit de bus bewegen

Reacties zijn gesloten.