LIVEBLOG: Afscheid cruiseschip Rotterdam in Rotterdam

Het vlaggenschip van Holland America line, de Rotterdam, zal maandag voor de laatste keer aanmeren in de Rotterdamse haven. ‘The Grand Dame’ vaart om  05.30 uur de passage in voor een aankomst bij de cruiseterminal tussen 8.00 en 09.00 uur ’s ochtends (tijden onder voorbehoud).

Fans van het schip kunnen naar de openbare ruimtes rond de Wilhelminakade (Cruise Port Rotterdam) komen om de Rotterdam uit te zwaaien, foto’s te maken en afscheid te nemen met het inachtnemen van de sociale afstandsregels die in de stad, conform RIVM richtlijnen, gelden.

Het schip blijft tot dinsdag 10:00 uur aan de kade liggen om vervolgens naar de Damen Shipyard te varen voor onderhoud, voordat het wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaar Fred. Olsen Cruise Lines.

Cruisereiziger.nl is in Rotterdam aanwezig om verslag te doen van dit gedenkwaardige moment.  Beleef het live mee via onderstaand live-blog.
Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.