Fotoreportage: Gedenkwaardig afscheid MS Amsterdam in Rotterdam

Het MS Amsterdam is zondagochtend voor de tweede en laatste keer vertrokken vanaf de cruiseterminal in Rotterdam. Het verbleef, net als de Rotterdam, een dag en een nacht aan de Wilhelminakade. Het gaf de talrijke liefhebbers gelegenheid om op hun eigen wijze afscheid te nemen van het schip dat na haar droogdok bij Damen Verolme over wordt gedragen aan haar nieuwe eigenaar Fred. Olsen Cruise Lines. Het gaat in de Britse vloot varen onder de naam Bolette.

Tientallen fans waren om 11:00 uur getuige van het emotionele vertrek van het MS Amsterdam. Het schip maakte gelijk voor de terminal al een draai, waardoor ook de nog aanwezige bemanningsleden op de boeg een laatste groet konden brengen o.a. met een oranje afscheidsvlag en het luiden van de bel op de punt van de boeg. Luid toeterend vertrok het MS Amsterdam daarna naar de scheepswerf van Damen nabij Rozenburg, waar het zich voegde naast de Rotterdam. Na de overdracht vertrekken beide schepen naar Schotland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!