Aftermovie: Eemstocht cruiseschip Spirit of Adventure

Het nieuwe cruiseschip Spirit of Adventure heeft in de nacht van zondag op maandag haar Eemstocht succesvol afgesloten. Het schip van de Britse rederij Saga Cruises vertrok zondagmiddag, getrokken door 2 sleepboten, vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg aan haar reis die in de vroege ochtenduren eindigde in Emden. De tocht verliep op schema en naar verluidt zonder problemen.

Het zusterschip van de Spirit of Discovery zal een paar dagen in Emden verblijven voordat het begint aan haar proefvaart op de Noordzee. Dan zullen de eerste technische en nautische testen worden uitgevoerd. Aansluitend zal de overdracht plaatsvinden, waarna de voorbereidingen kunnen starten voor haar eerste cruise op 5 november 2020.

De tocht was helaas niet live te volgen op internet. Meyer Werft maakte echter wel beelden en publiceerde deze maandag op haar Youtube-kanaal via een mooie ‘aftermovie’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!