Costa Cruises gaat dit weekend weer varen

Aanstaande zondag komt Costa Cruises terug in de vaart. Het is het eerste cruisemerk van moedermaatschappij Carnival Corporation dat weer gaat varen sinds de wereldwijde cruisestop vanwege de coronapandemie. De rederij zal geleidelijk en gefaseerd starten met 2 schepen en beperkte reisroutes. Beide schepen zullen vanaf Italiaanse havens vertrekken en exclusief beschikbaar zijn voor Italiaanse gasten.

“Onze grootste verantwoordelijkheid en topprioriteit zijn altijd de de bescherming van het milieu en de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gasten, de gemeenschappen die we bezoeken en onze bemanning”, aldus Arnold Donald, CEO van Carnival Corporation. “We werken samen met een groot aantal medische experts en wetenschappers over de hele wereld, en zij geven ons buitengewoon waardevol inzicht dat we gebruiken om nieuwe en verbeterde protocollen te ontwikkelen die in het beste belang zijn van onze gasten, bemanning en volksgezondheid. We kijken ernaar uit om opnieuw gasten aan boord te verwelkomen in gebieden van de wereld waar het coronavirus grotendeels onder controle is en de autoriteiten een geleidelijke herstart ondersteunen”.

De Costa Deliziosa biedt wekelijkse cruises aan vanuit Triëst op 6, 13, 20 en 27 september, waarbij vijf bestemmingen in Zuid-Italië worden bezocht, waaronder Bari en Brindisi in Apulië, Corigliano-Rossano in Calabrië en Siracusa en Catania in Sicilië.

De Costa Diadema volgt op 19 september vanuit Genua en doet Italiaanse havens aan in het westelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Civitavecchia / Rome, Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia.

De eerste cruises zullen plaatsvinden met aangepaste passagierscapaciteit en verbeterde gezondheidsprotocollen die zijn ontwikkeld met de overheid en gezondheidsautoriteiten om de richtlijnen aan land te volgen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.